Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde makam tartışması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2005 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak'ın, Fen İşleri Daire Başkanlığı'na Genel Koordinatör Burhan Yazar'ın görevlendirilmesine tepkisine Yazar cevap verdi. Çatak'ın sözlerini eleştiren Burhan Yazar, "Ankara'da açtığım ve yaptığım yolları görsünler, o zaman makamıma tepki göstermezler" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü oturumunda makam tartışması yaşandı. Çatak, bütçe görüşmeleri sırasında, "Ankara'da Fen İşleri gibi yükü ağır önemli bir mevkiye Genel Koordinatör diye atanan Burhan Yazar'a bu kadar yük verilmesine karşıyız" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili İHA'ya açıklama yapan Burhan Yazar ise, Çatak'ın sözlerini kınadığını belirterek, "Genel Koordinatör görevi verildiğinden bu yana Ankara'da açtığım imarlı yolları ihale yapmadan belediye araçlarının imkanıyla gerçekleştiriyoruz. Eğer ihale yapılsa bu sözler bana kesinlikle söylenmez. Sonuç olarak bu para Ankaralı vatandaşların cebinden çıkıyor" açıklamasında bulundu.

CHP'nin her zaman muhalefet yaptığını dile getiren Yazar, kendisinin çalışmalarını bilmeden açıklama yapan Çatak'ın yönlendirildiğini iddia etti. Yazar, Ankara'ya yaptığı ve açtığı yolları kimsenin bilmediğini belirterek şunları söyledi:

"Bana resmen ihalesiz yol yaptığım için cephe alıyorlar. Benim Ankara'ya yaptığım icraatları CHP'li meclis üyelerimizin görmesi gerek. Kesinlikle inanıyorum, yaptığım icraatları yerinde görseler bana tepki göstermezler. Mesela Yozgat Bulvarı'nı Keçiören Ovacık'tan başlayıp şehirlerarası yola kadar açtık. 50 sene bu yol yapılmamış.

Allah rızası için ihalesiz yaptırdığımız bu yolu görsünler, sonra benim aleyhime konuşsunlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber