Şener: Gelir ve gider perspektifi aynı

Haber Giriş : 01 Aralık 2005 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Gelir ve gider perspektifi, bütçe gönderilmeden önce neyse şu anda da aynıdır" dedi.

Şener, 3. eTR Kongresi ve eTR Ödülleri kapsamında düzenlenen toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, vergi düzenlemelerinin 2 milyar YTL kayba yol açacağı ve bunun için bir ek tedbir gerekip gerekmeyeceği yönündeki sorusu üzerine "Hayır, bütçe gelir ve hesapları yapılırken bu indirim dikkate alınarak yapılmıştır. Bütçe dengeleri konusunda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir" diye konuştu.

Vergi indirimlerinin bazı ürünlerde ÖTV artışını gündeme getirip getirmeyeceği yönündeki soruya karşılık da Şener, "Gelir ve gider perspektifi, bütçe gönderilmeden önce neyse şu anda da aynıdır" cevabını verdi.

Yargıtay Başsavcısı tarafından AK Parti için ihtar istendiğinin hatırlatılması üzerine ise Şener, konuyu incelemediğini, zaman zaman değişik partilere bu tür ihtarların geldiğini belirterek, "yani düzeltme isteği anlamına gelir" diye konuştu.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber