400 yaşındaki Padişah Camii'nde restorasyon başladı

İstanbul'un sur dışındaki tek padişah camisi olan 400 yıllık Genç Osman Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
400 yaşındaki Padişah Camii'nde restorasyon başladı

İstanbul'un sur dışındaki tek padişah camisi olan Genç Osman Camii'nde restorasyon çalışmaları başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2012 restorasyon takvimine alınan camide, sonradan ilave edilen ek bölümler yıkıldı. Restorasyon çalışmalarının 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Gençosman Camii'nin Güngören'in en önemli simgelerinden biri olduğunu söyleyen

Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, "Yıllardır ilgisiz bırakılan Genç Osman Camii'nin restore edilmesi için büyük çaba gösterdik. 400 yıllık caminin ayakta kalabilmesi için mutlaka restore edilmesi gerekiyordu. Bunun için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Girişimlerimiz sonucunda geçtiğimiz yıl restorasyon takvimine alınan caminin restorasyonuna bu yıl içinde başlandı. Sur dışındaki tek padişah camisinin Güngören'e ve Güngörenlilere kazandırılmasından büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Osmanlı İmparatorluğu'nun "Genç Osman" lakaplı 16. padişahı 2. Osman adına yaptırılan cami, Güngören'in en önemli simgelerinden ve nadir tarihi eserlerden biri olarak biliniyor. Güngören Belediyesi'nin çabalarıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü camiyi restorasyon takvimine almış ve geçtiğimiz günlerde ihale açmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber