Amasya Üniversitesi öğrencilerine ücretsiz çorba dağıtacak

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Orbay, öğrencilere "Seher Çorbası" adıyla ücretsiz çorba ikramı uygulamasına başlayacaklarını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amasya Üniversitesi öğrencilerine ücretsiz çorba dağıtacak

Uygulamanın 25 Şubat 2013 Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün yerleşke yemekhanelerinde 08.00-09.00 saatleri arasında sunulacağını anlatan Prof. Dr. Orbay, yaklaşık 9 bin öğrencisi bulunan üniversitede derse yetişme telaşıyla kahvaltı yapamayan öğrencilerin memnun kalmalarını umduklarını söyledi.

Üniversite bütçesinden karşılanacak uygulamanın Türkiye'de ilk olacağını vurgulayan Orbay, "Çorba, her mevsim, her öğün, genellikle sıcak ama soğukta tüketilebilen bir yiyecektir. Yurtlardan ya da evlerde kalan öğrencilerimizin özellikle sabah derslerine kahvaltı yapamadan geldiklerini görüyoruz. Öğrencilerimizin sabah daha verimli ders yapabilmeleri amacıyla "Seher Çorbası" adıyla bir uygulama başlatmaya karar verdik. Çorba ikramlarımız dönem sonuna kadar da devam edecek" dedi.

Öğrencileri her sabah sıcak çorba içmeye davet eden Rektör Orbay, "Varlık sebebimiz olan öğrencilerimiz, yürütmekte olduğumuz her türlü hizmetin en iyisine layıktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber