Cep telefonu gaspçısına 8 yıl 4 ay hapis

ERZURUM'da vatani görevini yaparken izin dönüşü lise öğrencisinin telefonunu bıçak zoruyla gasp ettiği öne sürülen 21 yaşındaki D.C.Y, nitelikli yağma suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 10:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Cep telefonu gaspçısına 8 yıl 4 ay hapis

Olay, 10 Aralık 2012'de saat 22.30 sıralarında merkez Yakutiye ilçesi 100'üncü Yıl Parkı'nda meydana geldi. İddiaya göre, dershaneden çıkan lise öğrencisi 16 yaşındaki F. A.Y. evine giderken, D.C.Y. tarafından bıçakla tehdit edilerek cep telefonu gasp edildi. Ertesi gün cep telefonunu satmaya çalışırken yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak askeri cezaevine gönderildi.

F.A.Y ifadesinde, park çıkışında arkadan montunun kapşonundan tutularak kenara çekildiğini, D.C.Y'nin cebinden bıçak çıkartarak kendisini tehdit ettiğini belirtti. Lise öğrencisi yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Para vermemi istedi. Ben de paramın olmadığını söyledim. Bunun üzerine o da 'beni oyalama' diyerek ceplerimi aradı ve sağ gözüme yumruk attı. Daha sonra cep telefonumu alarak kaçtı"

"İZİNDEN DÖNDÜM, PARAM YOKTU"

D.C.Y. ise Gaziantepli olduğunu belirterek 9'uncu Kolordu Komutanlığı'nda askerlik yaptığını olay günü izinden döndüğünü anlattı. Parası olmadığı için F.A.Y.'den para istediğini ancak bıçak çekmediğini öne süren D.C.Y. "Kendisine bir yumruk attım. Cep telefonunu istedim o da verdi. Telefonu bir bayide satmak isterken polis tarafından yakalandım. Pişmanım" dedi.

NİTELİKLİ YAĞMA

Nitelikli yağma suçundan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan sanık, çok pişman olduğunu belirtip F.A.Y. ve ailesinden özür diledi. Aile şikayetinden vazgeçti. Dün yapılan 3'üncü duruşmada D.C.Y. anne ve babasının ayrı yaşadığını kendisini babaannesinin büyüttüğünü belirterek, pişmanlığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber