Hatay Valisi Sarı'ya Rotaryenlerden 'Toplumsal Hizmet Ödülü'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2005 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İskenderun Rotary Kulübü, kuruluşunun 31. yıldönümü münasebetiyle düzenlediği gecede, Medeniyetler Buluşması'na öncülük eden Hatay Valisi Abdülkadir Sarı ve Hatay Evrensel Değerleri Koruma Derneği'ne "Toplumsal Hizmet Ödülü" verdi.

Yelken Kulübü'nde düzenlenen geceye, Vali Abdülkadir Sarı, İl Müftüsü ve Hatay Evrensel Değerleri Koruma Derneği Başkanı Mustafa Varlı, İskenderun Kaymakam Vekili Ethem Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yavuzyolcu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Yiğit, Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme ve rotaryenler katıldı.

Gecede kardeşlik ve barış adına bir şiir seslendiren Besime Organizasyon'un sahibi rotaryen Besime Kireççi, davetlilerden büyük alkış aldı. Kireççi'nin şiir dinletisinin ardından Mahsun Kırmızıgül'ün "Bizden Değildir" şarkısının klipi sinevizyon eşliğinde davetlilere sunuldu. Rotary'nin ana temasının "Kendinden önce hizmet" olduğunu vurgulayan İskenderun Rotary Kulübü Dönem Başkanı Şerif Öğün, "Rotary insanlığa hizmet vermek, her meslekte yüksek ahlaki standartları yüceltmek ve dünyada barışı, iyi niyeti yaymak amacıyla dünyadaki iş ve meslek insanlarının biraraya gelmelerinden oluşmuş uluslararası sivil toplum hizmet kuruluşudur" dedi.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Medeniyetler Buluşması'nın Hatay'ı dünyaya tanıtmada çok etkili olduğunu belirten Öğün, buluşmada dini liderlerin ve bilim adamlarının kardeşlik mesajı verdiğini hatırlattı.

Öğün, bu buluşmayı organize eden Hatay Evrensel Değerleri Koruma Derneği'ne, en önemli ödülleri olan "Toplumsal Hizmet Ödülü"nü vermeyi uygun gördüklerini belirterek, "Hatay'ımız, bütün ilahi dinlere ev sahipliği yapmış ayrı dinlerdeki insanlar asırlardır, örnek olacak şekilde beraberce yaşamışlardır. Aralarında en ufak bir anlaşmazlık yaşanmamıştır. Sevgi ve saygı eksilmemiş, özellikle iç içe beraber olabilmenin nasıl olacağını tüm dünyaya kabul ettirmişlerdir. Her yerde din ve mezhep kavgaları yapılırken, şehrimizde dinler arası bir sevgi ve hoşgörü yumağı vardı. İnşallah bu buluşmamız eskisinin yeni nesillere hayırlı bir başlangıcı ve devamı olacaktır. Tüm medeniyetlerin kardeşçe yaşadığı, medeniyetlerin buluştuğu bir yer olarak Hatay'ı Türkiye'ye ve dünyaya tanıtan Hatay Evrensel Değerleri Koruma Derneği'ne yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı İskenderun Rotary Kulübü olarak en önemli ödülümüz olan 'Toplumsal Hizmet Ödülü'nü sunmaktan onur duyarız" diye konuştu.

Vali Sarı ise Hatay'ın etnik oluşunun tüm dünyayla paylaşılması gerektiğini belirterek, medeniyetlerin dinsiz olamayacağını ama her dinin de tek başına medeniyet olamayacağını ifade etti. Dinlerin ortak noktasında insanların yer aldığını söyleyen Vali Sarı, insana hizmeti ibadet telakki ettiğini dile getirdi. Sarı, "Hatay geçmişten bu yana 23 medeniyetten 13 tanesine ev sahipliği yapmıştır. Dolayısıyla burası büyük bir önem taşımaktadır. Hatay'da düzenlenen Medeniyetler Buluşması'ndan sonra Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'ın, medeniyetler arası ittifak için İspanya Başbakanı Zapata ve Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'a görev verilmiştir. İnsanlar arasındaki barışın çoğalması bizlerin temennisidir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay Evrensel Değerleri Koruma Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu ile Vali Abdulkadir Sarı'ya "Toplumsal Hizmet Ödülü" verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber