MEB'in merkezi sistemle yapacağı sınavların uygulama planı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2005 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı, 2005-2006 öğretim yılında merkezi sistemle yapılacak olan sınavların uygulama planını açıkladı.

Buna göre, Açık İlköğretim Okulu 1. Dönem Sınavı, 7-8 Ocak 2006,

Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem Sınavı, 28-29 Ocak 2006,

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, (2006/1) 18 Şubat 2006,

Açık İlköğretim Okulu 2. Dönem Sınavı, 8-9 Nisan 2006,

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, (2006/2) 22 Nisan 2006,

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, (5,6,7'inci sınıflar ile 9,10 ve 11'inci sınıflar) 30 Ocak-28 Şubat ile 6 Mayıs 2006,

Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem Sınavı, 27-28 Mayıs 2006,

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, (İlköğretim Okulu 8'inci sınıflar) 30 Ocak-28 Şubat ile 11 Haziran 2006,

Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile Polis Koleji Aday Tespit Sınavı, 11 Haziran 2006,

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, (2006/3) 1 Temmuz 2006,

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, (2006/4)26 Ağustos 2006,

Açık Öğretim Lisesi Not Yükseltme Sınavı, 9-10 Eylül 2006,

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, (2006/5) 14 Ekim 2006 ve Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, (2006/6), 9 Aralık 2006 tarihlerinde yapılacak.

Görevde Yükselme Sınavları için ise kurumlarla yapılacak protokoller çerçevesinde tarihler belirlenecek.


 

İzmir'de 88 kuruluşa "Bebek Dostu " ödülü

İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan, İzmir'deki 88 sağlık kurumuna 8 Aralık'ta düzenlenecek törenle "Bebek Dostu Kurum" ödülü verileceğini bildirdi.

Sağlık İl Müdürlüğü'nde basın mensuplarıyla tanışma ve sohbet toplantısı düzenleyen Opr. Dr. Mehmet Özkan, "Bebek Dostu İl" olan İzmir'in bu konuda oldukça iyi bir noktada bulunduğunu söyledi. İzmir'in 24 ilçesinde 31 hastane, 238 sağlık kuruluşu ile 1 özel labaratuvarın "Bebek Dostu Kurum" unvanı aldığını belirten Özkan, "8 Aralık'ta İzmir'deki 88 sağlık kurumuna 'Bebek Dostu Kurum' ödülü verilecek" dedi.

Özkan, Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törene İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ile Sağlık Bakanlığı Ana ve Çocuk Sağlığı Genel Müdürü'nün katılımını beklediklerini kaydetti. Sigara yasağının genişletilmesi çalışmalarını desteklediklerini de vurgulayan Özkan, "Sigara içenlere 'Bırak bunu, atıver' demeden, rencide etmeden, yıldırıp daha az içmelerini sağlamak lazım. Bu tür çalışmaları takip ediyoruz, destekliyoruz" ifadelerini kullandı.





 

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞANTİYELERİNE KAMERALI KONTROL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Büyükşehir yatırımlarına ait şantiyelere kameralar yerleştireceklerini ve İstanbulluların çalışmaları internet üzerinden 24 saat denetleyebileceğini açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul genelinde bulunan yüzlerce şantiyesindeki işlerin en iyi şekilde yürümesi ve hızlandırılması için böyle bir çalışma başlattıklarını belirten Mimar Topbaş, şantiyelere asılacak tabelalarda da proje, maliyet, müteahhit firma ismi, işin başlangıç ve bitiş tarihi gibi tüm bilgilerin de yer alacağını kaydetti.

Topbaş bu uygulamayla vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının da bizzat kontrol mekanizmasının içine girmiş olacağına işaret ederek, şantiyelerde özellikle çevreyi rahatsız etmeden ve mümkün mertebe görüntü kirliliğine yol açmadan çalışma yapılmasını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

 



 

Lise öğrencisi futbolcunun hazin sonu...

Çorum'da, lise öğrencisi genç, 3 ay önce maç sırasında çarpışma nedeniyle beyin travması geçirmesi üzerine tedavi altına alındığı hastanede kurtarılamadı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çorum Fatih Lisesi'nde eğitim gören Serkan Canpolat (15), 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Çorumspor'un Süper Genç Takımı'nda forma giyiyordu.
Canpolat, eylül ayının ilk haftasında takımının Köy Hizmetleri Genç Takımı ile yaptığı hazırlık maçında, hava topu mücadelesi sırasında rakip oyuncu ile çarpıştı. Çarpışma sonucu yere yığılan genç futbolcu, sağlık ekiplerince Çorum Hasanpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan muayenede Canpolat'ın, beyin travması geçirdiği tespit edildi.
Hastanede bir süre önce ameliyat edilen Canpolat, önceki gün durumunun ağırlaşması üzerine Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Canpolat, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Canpolat'ın cenazesi bugün Ulucamii'nde kılınan öğle namazının ardından Ulumezar'da toprağa verildi. Canpolat'ın cenaze törenine ailesi ve akrabaları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan, Çorumspor Başkanı Enver Şen, Çorumspor Süper Genç Takımı Antrenörü Altan Çoban, Köy Hizmetlerispor Kulübü Başkanı Yaşar Civan, Fatih Lisesi öğretmenleri ve öğrenci arkadaşları, İl Futbol Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Çilingir ile takımındaki futbolcu arkadaşları katıldı.
Serkan Canpolat, Çorum Köy Hizmetleri minik takımında futbola başlamış ve yaklaşık 4 yıl bu takımda oynamıştı. Canpolat, bu sezon başında gelecek vaat eden gençler arasından tespit edilerek Çorumspor Süper Genç Takımı'na transfer edilmişti.

 

 

Malatya'da durumu iyi olmayan öğrencilere kantinlerde su kaynatılıyor

Malatya'da son günlerde artan ishal vakaları nedeniyle okullarda maddi durumu iyi öğrencilerin ambalajlı su tüketmeleri yönünde uyarıldığı, imkanı olmayan öğrencilere ise kantinlerde suyun kaynatıldıktan sonra verildiği bildirildi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Demirhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ishal vakalarının artış göstermeye başlaması ile kentteki tüm okullarda birtakım tedbirlerin alındığını söyledi.
Özellikle anaokullarında hassasiyet gösterildiğini dile getiren Demirhan, şu bilgiyi verdi:
"Okul müdürlerine gerekli önlemleri almaları için talimat verdik. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda ishal vakaları son buluncaya kadar öğrencilere okullarda şebeke suyu içirilmemesi için talimat verdik."

"KANTİNLERDE SU KAYNATILIYOR"

Maddi durumu iyi öğrencilerin ambalajlı su tüketmeleri konusunda uyarıldığını vurgulayan Demirhan, şöyle dedi:
"Maddi durumu iyi olan öğrencilerin ambalajlı su tüketmeleri istendi. İmkanı olmayan öğrencilere ise kantinlerde sular kaynatıldıktan sonra veriliyor. Bu işlem, okul müdürlükleri ve idareciler tarafından denetlenecek."

4 BİN 659 ÖĞRENCİ SEVK YAPTIRDI

Öte yandan Malatya'da 3 bin 304 ilköğretim okulu öğrencisi, 126 anaokulu öğrencisi ve bin 229 lise öğrencisi olmak üzere toplam 4 bin 659 öğrencinin ishal şikayetiyle sevk aldığı ifade edildi.

HAASTANEYE BAŞVURANLARIN SAYISI 7 BİN 838'E ULAŞTI

Malatya Vali Yardımcısı Bayram Öz, kentte son günlerde görülen ishal vakaları nedeniyle hastaneye başvuranların sayısının 7 bin 838'e ulaştığını bildirdi.
Bayram Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ishal vakalarının başladığı günlere oranla sağlık kuruluşlarına yapılan günlük başvuruların yarı yarıya azaldığını söyledi.
Hastanelerde yatak, doktor ve sağlık personeli sorunu bulunmadığını dile getiren Öz, şöyle dedi:
"28 Kasım 2005 tarihinde sağlık kuruluşlarına ishalle ile ilgili başvuru sayısı bin 78 iken, dün 9 kişi müracaat etti. Başvurularda yarı yarıya düşüş var."

 

 

ESKİŞEHİR: LİSELİLER ARASINDA MAÇ SONRASI BIÇAKLI KAVGA: 2 YARALI
2 Aralık 2005
14:45


IHA040395E-ASA/02-ARA-0730-16B4


- LİSELİLER ARASINDA MAÇ SONRASI BIÇAKLI KAVGA: 2 YARALI

(FOTOĞRAFLI)

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de, liselerarası yarı final futbol maçı sonrası öğrenciler arasında çıkan kavgada, 2 genç bıçakla yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Büyükdere Mahallesi'nde bulunan Abdurrahman Temel Futbol Sahası'nda, Hoca Ahmet Yesevi Lisesi ile Atatürk Lisesi takımları yarı final maçında karşı karşıya geldi. Atatürk Lisesi futbol takımının 4-2 kazandığı maç sonrası taraftar öğrenciler arasında kavga çıktı. Arbedede, Atatürk Lisesi öğrencileri S.S. (15) ile H.A. (15) bacaklarından bıçaklandı. Ambulansla kaldırıldıkları Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan 2 öğrencinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Olayla ilgili araştırma başlatan polis, zanlılar İ.A. (18), M.A. (18) ve M.M.'yi (15) yakalayarak gözaltına aldı. Yaralı öğrenciler, maçtan sonra otobüslere binerken saldırıya uğradıklarını, ayrıca otobüsün camının da kırıldığını söyledi. Soruşturmaya devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber