Ağabeyinden 'teslim ol' çağrısı

Hamdi T., DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağabeyinden 'teslim ol' çağrısı

İSTANBUL'da tarihi surların dibinde cesedi bulunan Amerikalı Sarai Sierra'yı öldürdüğü şüphesiyle aranan 'Laz Ziya' lakaplı 46 yaşındaki Ziya T.'nin Karabük'ün Yenice İlçesi'nde oturan ağabeyi 50 yaşındaki Hamdi T., kardeşine "Teslim ol" çağrısında bulundu. Hamdi T., kardeşinin 9 Şubat'ta kendisini arayarak Hatay'da olduğunu, asker arkadaşıyla görüşeceğini söylediğini açıkladı.

Ziya T.'nin, Karabük'ün Yenice İlçesi'nde oturan işçi ağabeyi Hamdi T., DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Kardeşi Ziya T.'nin olayın içinde bir şekilde olduğuna inandığını söyleyen Hamdi T., "Kendisiyle en son görüşen benim. Olayın içinde bir şekilde olduğuna inanıyorum. Ama ne kadar içinde olduğunu bilmiyorum. Şimdiye kadar kaçtığına göre bütün şüphelerim o yönde. Ben hayatından endişeliyim. Olayı yapıp yapmaması beni o kadar ilgilendirmiyor. Polisler alsın kardeşimi ve suçlu mu suçsuz mu bir an önce ortaya çıksın. Polislere kardeşimin bulunması için elimden gelen tüm yardımı yaptım" dedi.

Aile olarak çok yıprandıklarını söyleyen Hamdi T., "Herkes bana soruyor; 'Yapmış mıdır yapmamış mıdır?' diye. Psikolojim bozuldu. Sokağa çıkamaz hale geldim. Suçlu veya suçsuzsan, ne olursan ol eğer sesimi duyuyorsan beni ara bizleri haberdar et. Teslim ol. Telefonum var onda ve ondan telefon beklemekteyim. Birkaç gün içinde elimde pankartla kardeşimi Ankara'da aramayı düşünüyorum. Yasalara kim bakıyorsa, en yüksek mevki kimse orada eylem yapıp, kardeşimi aramayı düşünüyorum" diye konuştu.

Hamdi T., 8 Şubat'ta Karabük'ten ayrılan kardeşinin kendisini 9 Şubat tarihinde telefonla aradığını ve Hatay'da olduğunu söylediğini açıklayarak, şöyle konuştu:

"Kendisi en son beni ayın 9'unda Cumartesi günü saat 14.00 sıralarında Hatay'dan aradığını ve Suriye'ye gidebileceğini söylemişti. 'Ben gideceğim yere gittim ve asker arkadaşımla 1-2 saat sonra görüşeceğim, görüştükten sonra da sana dönerim' dedi. Ama dönmedi. Ona o kadar üsteledim 'Niye gidiyorsun, sebep nedir?' diye. Kendisi fazla konuşmadı, sadece 'Gitmek zorundayım' dedi. 30 saat boyunca nazarathanede kaldım ve çıkınca kardeşimin şüpheli olarak arandığını öğreniyorum. Eğer daha önce öğrenseydim bir şekilde gitmesini engellerdim, engellemeye çalışırdım. Ben 7 Şubat Perşembe günü kardeşimle Karabük'te İstasyon Caddesi'nde bir çay bahçesinde görüştüm. Bir gün sonra kendisi ortadan kayboldu. Pazar günü de memurlar aldı beni."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber