Ressam Ünlü dünyada bir ilki gerçekleştirdi

Ressam Mehmet Şakir Ünlü'nün minik minik binlerce ahşap parçasını birleştirerek yaptığı tablolar göz kamaştırıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ressam Ünlü dünyada bir ilki gerçekleştirdi

Ünlü'nün ithal ağaçların küçük parçalarından yaptığı tablolar dikkat çekiyor. Küçüklerinde 5 bin, büyüklerinde 8 bin ahşap parça kullanılarak yapılan tablolar 10-20 bin lira arasında satışa sunuluyor.

İstanbul'da yaşayan evli ve bir çocuk sahibi Mehmet Şakir Ünlü'nün ahşap parçalardan yaptığı eserler Bursa'da Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nda (MODEKS) sergilendi. Resim yapmayı sevdiğini, çocuk yaşlardan itibaren ahşap parçaların değerlendirilmesi için çaba harcadığını söyleyen Ünlü, son bir yıldır ahşaptan portre ve manzara resimleri yapmaya başladığını açıkladı.

Ahşap parçalarından resim yapmanın çocukluk hayali olduğunu söyleyen Ünlü, yaptığı bu işi de 'ahşapkari sanatçılığı' olarak değerlendiriyor. Bu çalışmayı ilk kendisinin yaptığını ileri süren Ünlü, bütün eserlerini evinde yaptığını söyledi. Ünlü, "Parçaları arkadaşlarımın atölyesinde kestirip bunları evimde teker teker yapıştırarak tablo haline dönüştürüyorum. Küçük boy tablolarda 5 bin, orta boyda 8 bine yakın ahşap parça kullanıyorum. Parçaları yapıştırdığımda aralarına dolgu verniği atıyorum. Kuruduktan sonra zımpara atarak düzeltiyorum. Çerçeveyi monte ettikten sonra mat vernik sürüyorum. Boya gibi herhangi bir madde kullanmıyorum. Tamamen ahşap özelliğini tercih ediyorum. Bıyık, sakal yapmam gerektiğinde ahşap kaplamayı dikine dikine yapıştırıyorum. Bir tabloyu yapmak yoğun bir çalışma ile yaklaşık bir ay sürüyor" dedi.

Sergiyi gezen ziyaretçiler gördükleri tablolara hayrana kaldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber