Maliye, kayıtdışı ekonominin önlenmesi amacıyla, kredi kartı slibinin fiş yerine, kredi kart ekstresinin de vergi iadesi amaçlı kullanılabilmesi üzerinde çalışmalar yürütüyor.

Haber Giriş : 27 Kasım 2003 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye, kayıtdışı ekonominin önlenmesi amacıyla, kredi kartı slibinin fiş yerine, kredi kart ekstresinin de vergi iadesi amaçlı kullanılabilmesi üzerinde çalışmalar yürütüyor.

Konu hakkında bilgi veren HSBC Bank Kart Yönetimi Grup Başkanı Fazıl Bener, yeni düzenlemenin ekonominin kayıt altına alınması açısından önem taşıdığını belirterek, ?Böyle olursa ekonomiyi kayıt altına almak kolaylaşacak, müşteri açısından da büyük kolaylık olacak, binlerce fiş arasında uğraşmayacak? diye konuştu. Genel olarak kredi kartı kullanımında yeni pazarların söz konusu olduğunu belirten Bener, vergi ödemesi, telefon, elektrik faturaları gibi tekrar eden ödemelerde kredi kartı kullanımına yönelik Maliye Bakanlığı'nın destek verdiğini de açıkladı.

İstikrar alışverişe yöneltiyor
Fazıl Bener, ekonomide yaşanan olumlu trendin kart kullanım oranları ve işlem hacimlerinde etkisinin görülüp görülmediği konusunda da, geçen yıla oranla bir hareketten söz edilebileceğini ancak, çok büyük bir hareket göremediklerini anlattı. Fazıl Bener, ekonomik ve siyasi istikrarın harcamayı da çok etkilediğini ifade ederek, ?İstikrarın olması insanı sokağa çıkarıyor, alışveriş yaptırıyor. O da dalga dalga görülüyor her yerde, tüm sektörlere gidiyor. İstikrar şart? dedi. Fazıl Bener, ayrıca, Advantage Card müşterilerinin yüzde 90'ına HSBC-Advantage kredi kartlarını gönderdiklerini belirterek, yeni kartın limitlerinin daha yüksek, buna karşın faizlerinin daha düşük olması nedeniyle kullanımının daha yoğun olduğunu söyledi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber