Avrupalı bayan öğretmenlerden 3 ayrı proje

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2005 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın (Ulusal Ajans) davetlisi olarak Gümüşhane'de 3 gündür çalışmalarını sürdüren 5 Alman, 2 İtalyan, 2 Çekoslovak ve 1 Yunan bayan öğretmen, yapılan çalışmaları bir kitap halinde Strasburg'da Avrupa Parlamentosu'na (AP) sunacaklarını belirtti.

'Çocuk Hakları' ekibinde yer alan Alman Öğretmen Christel Druselmann, çocuk hakları ile ilgili olarak bir program yaptıklarını belirtti. Druselmann, "Avrupa gittikçe büyüyor. Bu nedenle Avrupa ülkelerinde insan ve çocuk haklarıyla ilgili olarak 3 yıllık bir program yaptık. Avrupa Birliği ülkeleri ve AB'ye aday ülkelerde araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Araştırmalarımızı bir kitap halinde AP'ye sunacağız. İnsan ve çocuk hakları ile ilgili karşılaştığımız problemleri ortaya çıkarmış olacağız" dedi.

'Engelli Çocukların Sosyalleşmesi' ekibinde yer alan diğer bir Alman asıllı öğretmen Imke Höfinghaff, Almanya'da özel eğitim gören okulda öğretmen olarak görev yaptığını belirterek, "Amacımız özel eğitime tabi tutulmuş çocukları normal hayata kazandırmaktır. Avrupa ülkelerinde özel eğitime tabi olan çocukların sorunları nelerdir, ülkeler arasındaki uygulama farklılıkları var mı, varsa bunlar nelerdir, ortaya çıkarıp bir konsensüs oluşturmayı amaçlıyoruz" diye belirtti.

'Müzik Yoluyla Farklı Kültürlerde Ortak Noktalar Bulma' heyetinde yer alan Yunan Öğretmen Frosso Hamilakı, Yunan ve Türk Halk müzikleri arasında çok büyük bir benzerlik olduğunu söyledi. Hamilaki "Halk Müziği koordinatörlüğünü bizler Yunanistan olarak biz yapmak istedik. Ancak, bu koordinatörlüğü Türkiye aldı. Türkiye'de ve Gümüşhane'de bulunmaktan çok mutluyuz. Ülkeniz güzel, insanlarınız güzel, müziğiniz de" dedi ve Yunanca 'Ninni' şarkısını söylemeyi de ihmal etmedi.

Çekoslovak öğretmen Jiri Tvrznikovi ise Çek Halk Müziği'nden bir örnek verdikten sonra Türkiye'nin tersine ülkesinde halk müziğine ilginin azaldığını belirterek,

"Çabamız halk müziğine gereken önemin verilmesidir" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Alman öğretmen Crıstel Druselmann, kendisine hediye edilen Türk eşarplarını ilgiyle inceledikten sonra başına bağlamayıp boynuna astı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber