118 hattı, arkadaş bulma-masal dinleme gibi hizmetler verecek

Haber Giriş : 03 Aralık 2005 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilinmeyen Numaralar hizmetinde köklü değişikliğe gidiliyor. Türk Telekom'un Bilinmeyen Numaralar servisi 118, 5 rakamdan oluşacak yeni arama numarasıyla hizmet verecek. Türkiye'de GSM operatörlerinin de kullandıkları tüm Bilinmeyen Numara servisleri artık 118 ile başlayacak ve 5 haneli olacak. Firmalar Bilinmeyen Numara servisi işletecekler ve Bilinmeyen Numaralar'ın yanı sıra istenilen numaraya yönlendirme yapabilecekler, tatil, bilet ve rezervasyon hizmetlerine uzanan geniş yelpazede hizmetler verebilecekler. İstenilen bilgiler kısa mesaj olarak kullanıcılara ulaştırılacak. Bu alanda faaliyet gösterecek firmalara lisansları ise Telekomünikasyon Kurumu tarafından gelecek yıl verilecek. Telekomünikasyon Kurumu Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanı Müminhan Bilgin'den alınan bilgiye göre, Bilinmeyen Numara hizmetlerinde köklü değişiklikler getiren yönetmelik taslağı hazırlandı.

SERVİS NUMARALARI YENİLENİYOR
İlgili taraflardan görüş toplamaya çalışan Kurum, önümüzdeki günlerde "Rehberlik Hizmeti Yönetmeliği''nin yayınlanması için gerekli prosedürü uygulayacak. Kurum, bu arada, öngörülen yeni düzenlemelerle ilgili çalışmaları da tamamlama noktasına getirdi. Telekomünikasyon Kurumu, vatandaşların bu hizmetlerden yararlanabilmesi için yürüttüğü çalışmaların teorik bölümünü yıl sonunda tamamlayacak ve gelecek yıl 2. tip lisansları verecek. Uygulamada, verilecek hizmetlerin kaliteli, hızlı ve ucuz olması öngörülüyor.

90 FİRMA FAALİYET GÖSTERECEK
Bilinmeyen Numaralar halen 118 numaralı servisten tedarik edilebilirken, artık 118xy gibi 5 rakamlı numarayla hizmet verilecek. Türk Telekom'un 118 olarak bilinen Bilinmeyen Numaralar servisinin telefonu, söz konusu yönetmeliğin yayınlandığı günden itibaren 2 ay içinde değişecek. Telekom'un yeni Bilinmeyen Numaralar servisinin numarasının 11800 olabileceği belirtiliyor. Türkiye'de sektöre yeni firmaların da girebilmesi için ilk etapta 90 firmanın bu alanda faaliyet gösterebileceği bir yapı oluşturulacak. GSM şirketleri Bilinmeyen Numaralar servisinde kullandıkları numaraları kapatarak, 118xy yapısında yeni 5 haneli yeni numaralar kullanacaklar.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber