'O bir karıncayı bile incitmez'

Müebbet hapis cezasına çarptırılan liseli Gülsüm'ün evinde şok

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'O bir karıncayı bile incitmez'

BİNGÖL'de bir polis aracına düzenlenen silahlı saldırının faili olduğu gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan lise öğrencisi Gülsüm Koç'un ailesi büyük şok yaşıyor. Koç'un annesi Derdiye Koç, kızının böyle bir şey yapmadığını, hayalinin avukat, gazeteci veya yazar olmak olduğunu belirterek,

"O bir karıncayı bile incitmez. Hayvan kesildiği zaman ağlardı. Sözlerimi ifade edemiyorum. Ben onları Allah'a havale ediyorum. O gizli tanığa da sesleniyorum, elini vicdanına koysun ve ona göre ifade versin" dedi.

"EVİMİZ CENAZE EVİ GİBİ"

Bingöl'de 15 Mayıs 2011 günü akşamı polis aracına düzelenen ve bir polisin ayağından yaralandığı saldırıya katıldığı gerekçesiyle tutuklu yargılandığı Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapse mahkum edilen lise öğrencisi Gülsüm Koç'un evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Kızları ömürboyu hapse mahkum olan 3 çocuk sahibi Derdiye-Nusret Koç çiftinin Bingöl'deki evleri ziyaretçi akınına uğruyor.

Bingöl'de yaşayan ve bir akaryakıt istasyonunda asgari ücretle çalışan baba Nusret Koç, müebbet kararını beklemediklerini ifade ederek, "Hepimiz şok geçirdik. Biz böyle bir şey görmedik. Silah ile ilgili beraat veriyor, saldırıda müebbet oluyor. Ben bir şey anlamadım. Kızımın bir suçu yok. Üniversiteye hazırlanıyordu. Arkadaşlarıyla birlikte üniversite sınavına hazırlanıyordu. Olay olduktan sonra eve geldiler ama kız evde yoktu. Olay bizim evden uzak bir noktada oldu. Olay yerinde kimseyi yakalayamadılar. Eve gelip kız yok diye ona yükleniyorlar. Bizim bir suçumuz yok. Bu kadar ceza vermişler. Hangi kanunda hangi kitapta bu var? Gizli tanık varsa meydana çıksın. Kızım, telefonda konuştuğumuzda bizi teselli etti. İnşallah Yargıtay'a gidip temiz gelecek dedi. Kız bize cesaret veriyordu. İyi olduğunu söylüyordu. Kız bize cesaret verdi. Her yere başvuracağım. Kızımın suçu yok. Hiçbir şey kabul etmiyorum. Başbakan'a kadar çıkacağım. Başbakan'a sesim gitsin. Başbakan elini vicdanına koysun. İki yıldır burada sürünüyoruz. 3 gündür evim cenaze evi gibi oldu" dedi.

"GİZLİ TANIK ELİNİ VİCDANINA KOYSUN"

Kararı duyduğu anda mahkeme salonunda baygınlık geçiren Gülsüm Koç'un annesi Derdiye

Koç, müebbet hapis kararının duyduğunda baygınlık geçirdiğini söyledi. Kararı duyduğu anda kötü olduğunu belirten Koç, "Böyle bir şey beklemiyordum. Benim çocuğum böyle bir şey yapmaz, inanmam. O bir karıncayı bile incitmez. Hayvan kesildiği zaman ağlardı. Sözlerimi ifade edemiyorum. Ben onları Allah'a havale ediyorum. O gizli tanığa da sesleniyorum, elini vicdanına koysun ve ona göre ifade versin. Kızım çok iyi niyetli bir insandı çok saftı. Kötü niyeti hiç yoktu. Çocuğumu çok iyi tanıyorum ve bütün çevre de onu biliyor. Bütün öğretmenleri bile şoke olmuş. Gece gündüz ders çalışıyordu"dedi.

"HAYALİ AVUKAT VEYA GAZETECİ OLMAKTI"

Kızının başarılı bir öğrenci olduğunu belirten anneye Koç, "Hayali avukat, gazeteci veya yazar olmaktı. Gece zaten bizim eve baskın yapmışlardı. Evi darmadağın ettiler ama hiçbir şey bulamadılar. Defalarca evime baskın oldu. 3 yıl kızımı takip ederek psikolojisini bozdular. Yine pes etmeyerek okuluna devam etti. Evin etrafı polis ve jandarma doldu. Sanki bir katliam yapmış gibi oldu. 9-10 kişiyi öldüren biri bu kadar ceza almıyor. Kahvaltı yapıyorduk, içeri girip, alıp, götürdüler. Gidiş o gidiş. Biz 2 yıldır yollarda sürünüyoruz. Bingöl'den Mardin'e, oradan Siirt'e sürgün ettiler. Ben böyle bir adalet istemiyorum. Adalet yerini bulsun. Başbakan kendini çocuğumun ve benim yerime koysun. Nasıl bir duygudur bu. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Onlarda evlat sahibidir. Ben kendimi kaybettim. Bu çok ağır bir şey. Kararı duyduğumda feryat ettim. Ben böyle bir cezayı kabul etmiyorum" diye konuştu.

GÜLSÜM'E ÖZGÜRLÜK KAMPANYASI

Tutuklandıktan sonra önce Bingöl Cezaevi'ne konulan Gülsüm Koç'un daha sonra Mardin veya Siirt cezaevlerine gönderildiği belirtildi. 3 çocuklu ailenin ortanca çocuğu olan Gülsüm'ün yakalandığı sırada üniversiteyi kazanabilmek için dersaneye de devam ettiği belirtildi. Bu arada Gülsüm Koç'un müebbet hapis ile cezalandırılması haberinin yayılması üzerine internet üzerinden imza kampanyası başlatıldı. 'imza.la' isimli bir internet sitesinde Gülsüm Koç'a özgürlük başlığıyla başlatılan imza kampanyasına çok sayıda kişiden destek geldi. Dün başlatılan kampanyaya imza verenlerin sayısının 4 bini aştığı görüldü. İmza kampanyasına katılan kullanıcılar hapis cezası kararını da eleştirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber