'Kadına dayak'la kızağa çekilen müdüre ikinci terfi

Haber Giriş : 04 Aralık 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 Mart'ta kadınların çevik kuvvet tarafından dövüldüğü, yerlerde sürüklendiği gösterinin ardından görevinden alınan Mustafa Kızılgüneş, Emniyet'teki son değişimde terfi aldı

6 Mart'ta kadınların çevik kuvvet tarafından dövüldüğü, yerlerde sürüklendiği gösterinin ardından görevinden alınan Mustafa Kızılgüneş, Emniyet'teki son değişimde terfi aldı. Kızılgüneş, Avrupa Birliği'nden sert tepkilerin yöneldiği Beyazıt Meydanı'ndaki gösteriler sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürü'ydü. Kınama cezası almış, 'kızak görev' olan Ulaştırma Şube Müdürlüğü'ne sürülmüştü. Ancak bu 'kızak görev' de uzun sürmemiş, 1 ay sonraki atamalar sırasında Kızılgüneş, Zeytinburnu İlçe Emniyet müdürü olmuştu. Kızılgüneş, Eminyet'teki son terfiden de payına düşeni aldı. İstanbul Emniyeti'nin en önemli yerlerinden biri olan Asayiş Şube Müdürlüğü'nün başına getirildi.

Asayiş Şube'de uzun yıllar Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yapan Halil Karataş müdürdü. Karataş'la Kızılgüneş görevleri değişmiş oldu, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün koltuğuna da Karataş oturdu.

Kadınlar Günü dayağı sonrası açılan soruşturmada 6 polis memuru açığa alınmış ve aylık kesme cezası almıştı. Kızılgüneş'in de aralarında bulunduğu 3 polis müdürü ise kınama cezasına çarptırılmıştı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber