İşkenceden polislerin 12 yıla kadar hapsi istendi

İstanbul Fatih'te Ahmet Koca'yı evire çeviren döven 11 polis hakkında 'işkence' suçundan 3 ila 12 yıl arasında hapis cezası istendi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hilal YILDIRIM

İstanbul Fatih'te 18 Haziran hamile akrabasını hastaneye yetiştirme telaşıyla polisten yol isteyen asker Ahmet Koca, çıkan tartışmada tekme tokat dövülmüş, ortaya isyan ettiren görüntüler çıkmıştı.

İddiaya göre bayıltana kadar dövülen Koca, sağlık kontrolüne götürüldüğünde de polisler doktorun başından ayrılmamıştı.

TUVALETİNİ YERE YAPTIRMIŞLAR!

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner'in hazırladığı iddianame sarsıcı. İddianamede, Koca'nın 5 polis memurunun arasında kaldığı, dövüldüğü, yere düştüğü anda kafasına tekme ile vurulduğu, arkadan elleri bağlıyken polislerin vurmaya devam ettiği vurgulandı. Ayrıca karakol kamera görüntülerinde de bazı polislerin Koca'ya kelepçeyi çözmeden su içirmeye çalıştığı ortaya çıktı. En sarsıcı tespit ise Koca'nın yatırılarak büyük tuvalet ihtiyacını gidermesi. Bu vahşet tablosu da görüntülenmiş.

İNSANLIK ONURUNA AYKIRI

Savcılığın olayla ilgili yaptığı incelemelerde polisler Adem Doğan, Muhammed Mustafa Gülcan,Atalay Erzurumlu, Mehmet Karakoyun, Seyit Ali Aktaş, Ali Yener, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen, Fatih Kalabalık, Mustafa Altınok ve Ahmet Özdemir'in olaya karıştıkları ileri sürüldü. 4 tanığın ifadesinin kamera görüntüleri ile uyumluluk gösterdiği belirtildi.

SAVCI POLİSLERİ İŞKENCEYLE SUÇLADI

Savcılık, 11 polisi Koca'ya karşı 'insan onuruyla bağdaşmayan, bedensel ve ruhsal yönden acı çekmesine, aşağılanmasına yol açan davranışları gerçekleştirmekle suçladı. 11 polis memuru hakkında 'işkence' suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İddianamede, Koca'ya sağlık raporu veren şüpheli Doktor Orhan Baysal hakkında ise 'görevi kötüye kullanmak' suçundan takipsizlik kararı verildi. Polisler önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber