Başhekim Var: Yapılan, şiddetin başka boyutu

Manisa'da, doktorlara kızdığı için kullandığı otomobil ile acil servisten içeri girdiği öne sürülen Barış Savaşkan'ın, kardeşine gerekli bütün müdahalelerin yapıldığı belirtildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başhekim Var: Yapılan, şiddetin başka boyutu

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var, olayın sağlık çalışanlarına şiddetin başka bir boyutu olduğunu belirtti.

Manisa'da olay dün gece saat 21.00'de meydana geldi. Mide kanaması geçirdiğini belirten Zafer Savaşkan gündüz saatlerinde CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'ne başvurdu. Zafer Savaşkan'a gerekli müdahaleler ve tetkikler yapıldı. İddiaya göre, acil serviste bekleyen Zafer Savaşkan bu arada ağabeyi Barış Savaşkan'ı arayarak bekletildiğini söyledi. Bunun üzerine Barış Savaşkan, arkadaşları A.Ç. ile F.B.'yi alarak hastaneye geldi. İki kardeş acil servisin doktorları ile tartışmaya başladı.

Ardından Barış Savaşkan kardeşini alarak dışarı çıktı ve kendisinin kullandığı 45 DR 469 plakalı otomobiline bindi. Barıs Savaşkan aracını çalıştırdı ve otomobil acil servisinden kapısından girdi. İçeride bulunan güvenlik görevlileri ve hasta yakınları büyük panik yaşadı. Olayla ilgili olarak Barış ve Zafer Savaşkan ile A.Ç. ve F.B. gözaltına alındı.

GERİ VİTESE TAKMAK İSTEMİŞ

Zanlılardan A.Ç ile F.B. polisteki ifedelerin ardından serbest bırakılırken, iki kardeş adliyeye sevk edildi. İki kardeş ifadelerinde, "Arabayla acil servise girmek gibi bir niyetimiz yoktu. Geri vitese takmak isterken yanlışlıkla birinci vitese taktık ve olay meydana geldi. Yoksa bizim kastımız yok" dediği öğrenildi. İki kardeş de savcılık tarafından serbest bırakıldı.

ŞİDDETİN BAŞKA TÜRÜ

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var, yaptığı yazılı açıklamada, öncelikle yaşanan olayı kınadıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Var, olayın sağlık çalışanlarına şiddetin başka bir boyutu olduğunu ifade ederk, "Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Acil Servisi giriş kapısına, dün akşam saat 21.00 civarlarında özel bir araçla ciddi bir saldırı gerçekleşmiştir. Bu üzücü saldırı, son zamanlarda artarak devam etmekte olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir başka şekli olarak görülmelidir. Bu saldırıda şans eseri herhangi bir yaralananın olmaması sadece maddi hasarın bulunması tek tesellimizdir" dedi.

Başhekim Prof.Dr. Var, Acil Servis'e başvuran Zafer Savaşkan'a gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını belirterek, "Saldırıyı gerçekleştiren kişi, hastanemiz Acil Servisi'ne mide kanaması şüphesi ile başvuran Zafer Savaşkan isimli bir hastanın ağabeyidir. Söz konusu hasta 22 Şubat 2013 saat 10.37'de hastanemiz acil servisine başvurmuş ve Acil Servis doktorlarınca ilk müdahalesi yapılarak gereken tetkikleri yaptırılmak üzere gastroentroloji hekimlerine yönlendirilmiştir. Gastroenteroloji kliniğince hastaya acil olarak üst gastrointestinal endoskopi yapılmış ve eroziv pangastrit tanısı konmuştur. Kanamanın diğer odaklarını ekarte etmek için Göğüs Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları muayeneleri ve tetkikleri yapılmıştır. Acil Servisimizde takip ve tedavisi hiç aksamadan devam etmekte olan ve tüm ileri düzey tetkikleri yapılan hastanın tekrar kanama riski dolayısı ile Gastroenteroloji kliniğine yatışı planlanmıştır. Hastaya bu karar iletilmiş, ancak hasta çok fazla bekletildiğini iddia ederek hekimimize sözlü hakaretlerde bulunmuş ve 20.45'te hastaneden ayrılmıştır. Daha sonra ise ağabeyinin kullandığı özel bir araçla Acil Servis kapısına, çok sayıda vatandaşımızın ve çalışanımızın hayatını tehlikeye sokarak bir saldırı gerçekleştirmiş ve kapı pencereyi aşağıya indirmiştir" dedi.

Prof.Dr. Var, yaşanan olayın sağlık çalışanlarının motivasyonunu düşürdüğünü dile getirerek, "Hiçbir haklı gerekçeye dayandırılamayacak bu saldırı, tüm hastalarımızı, hasta yakınlarını ve her zamanki gibi vefakar sağlık çalışanlarımızı tedirgin etmiş ve motivasyonumuzu ciddi oranda düşürmüştür. Her gün en az 21 şiddet vakasının yaşandığı ülkemizde bu olay sağlıkta şiddetin hangi boyutlara ulaştığının bir göstergesidir. Olay adli makamlara intikal ettirilmiş olup sorumlular hakkında gereken yasal işlemlerin yapılmasını tüm sağlık çalışanları adına bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber