100 bin kanatlı kuluçkaya yattı

Balıkesir’de, Avrupa Konseyi tarafından ‘A’ sınıfı diplomaya sahip 255 türden 3 milyon kuşu barındıran Manyas Kuşcenneti Milli Park’tında büyük bölümü yaban ördeği'nden oluşan 100 bin den fazla yabani kanatlı kuluçkaya yattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
100 bin kanatlı kuluçkaya yattı

Kuş Cenneti Milli Parkın içinde bulunduğu Manyas Gölü'ndeki su seviyesinin yeterli olması nedeniyle kış dönemini geçirmek isteyen yaban ördekleri Manyas Kuş Cnneti'ne akın etti. İyi bir kış dönemi geçiren yaban ördeklerinin de sayısı 1 ay önce yapılan sayıma göre 100 bin olarak belirlendi. Kış aylarının sessizliğini 100 bin yaban ördeğin sesleriyle şenlendirdiği Kuş Cenneti'nde Milli Park görevlileri tarafından göl suyu yükselmeden önce yapılan 29 yapay yuvada kuluçkaya yatan tepeli pelikan ailesi de nisan ayınca çıkacak yavrularından sonra sayıları daha da artacak. Canlı olarak kuş gözlem kulesi ile kapalı devre televizyon sisteminden de tepeli pelikanların yuvalarında çiftleşme ve kuluçka dönemleri ilgiyle izleniyor.

Milli Park' a nisan ve mayıs ayında göç eden kanatlı kuşlar gelmeden önce görevliler, şubat ayında suların yükselmesi ile toplam 64 hektarlık alandan ulaşan Manyas Kuş Cenneti'nde, kuşların rahat etmesi ve kuluçkaya yatmaları için söğüt ağaçlarının bulunduğu bölgeyi emniyetli hale getiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber