Tokat'ta 'Kamu malına zarar verme' suçundan 4 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ta, ''kamu malına zarar verme'' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Emirseyit Beldesi'ne bağlı Bozatalan Mahallesi'nde, 2006 yılında ormanlık alanda kaçak ağaç kesen Hüseyin Bağlan (34), orman muhafaza memurları tarafından yakalandı. Bağlan'ın yakalandığını gören köylüler ile memurlar arasında çıkan tartışma üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Çıkan tartışmada orman muhafaza memurlarına ait araca saldırdıkları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 10 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tokat Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davada 'kamu malına zarar verme' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan 6 kişi için tutuklama kararı çıktı.

Kararın ardından Recep Uğuz (57), Meral Uğuz (35), Rabia Bağlan (68) ve Tuncay Bağlan (38) tutuklandı. Hüseyin Bağlan (34) ve Muammer Uğuz'un (33) yakalanması için jandarma ekipleri çalışma başlattı.

Tutuklulardan Meral Uğuz'un eşi Mustafa Uğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006 yılında kaçak kesim yapan köylülerinin yakalandığını ifade etti

Kendilerinin de köylülerle birlikte olay yerine gittiğini anlatan Uğuz, ''Orada toplanan yaklaşık 500 kişi vardı. Köylüler traktörü köye çevirmek istedi. Daha sonra olaylar büyüdü, bıraktık geri geldik. Ardından akşam saatlerinde askerler tekrar gelerek bizim aileden babam, kardeşim, teyzemin çocukları, kaynanam ve bizim hanımı gözaltına aldılar. Bizim hanımın olaylarla hiç alakası yok. Hanımı da mahkemeye sevk ettiler'' dedi.

Eşinin 3 yıl 4 ay hapis cezası aldığına değinen Uğuz, ''Bu olayla hanımımın, babamın hiç ilgisi yok. Olay yerine bile gitmediler. Oğlum Sedat üzüntüden okulu bıraktı. Kendisi hasta, karaciğerinden kist aldırdık. Bakıma ihtiyacı var, bakamıyoruz'' diye konuştu.

Karaciğer rahatsızlığı olan Sedat Uğuz (13) ise gözyaşlarına hakim olamayarak, ''Ben annemi istiyorum, özledim. Her hafta hastaneye gidiyorum kontrole, benim bakıma ihtiyacım var. İlaçlarımı tam zamanında alamıyorum. Benim bu hastalığım üzüntüye gelmiyor. Morale ihtiyacım var ama annem orada yatarken ben nasıl moralli olayım. Annem suçsuz, ben annemi istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber