Siirt'te 3 kalaşnikof, 2 av tüfeği, 1 tabanca ele geçirildi

Siirt'te bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, durdurup arama yaptıkları bir araçta ve 2 evde yaptıkları aramalarda, 3 Kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, 1 tabanca ve 2 av tüfeği ile bu silahlara ait bol miktarda mermi ele geçirdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt'te 3 kalaşnikof, 2 av tüfeği, 1 tabanca ele geçirildi

Siirt'te bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, durdurup arama yaptıkları bir araçta ve 2 evde yaptıkları aramalarda, 3 Kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, 1 tabanca ve 2 av tüfeği ile bu silahlara ait bol miktarda mermi ele geçirdi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan ihbarın ardından araştırma ve takip başlattı. Başlatılan operasyon kapsamında, bir araçta ve 2 evde yapılan aramalarda, 3 Kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, 1 tabanca ve 2 av tüfeği ile bu silahlara ait bol miktarda mermi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi, çıkartıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1 kişini de arandığı bildirildi. Siirt Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklama ise şöyle:

"3 kişinin, Siirt'in Pervari İlçesi Gökbudak Köyü'nden temin ettikleri silahları, Batman iline götüreceklerine yönelik bilgiler elde edilmesi üzerine, Pervari-Gökbudak arasındaki karayolunda icra edilen operasyonda 2 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1 tabanca, 2 Kalaşnikof şarjörü, 10 Kalaşnikof fişeği, 1 tabanca şarjörü, 22 adet 9x19 mm tabanca fişeği ele geçirilmiş olup olayla ilgili bir araca el konulmuş. Araç içerisinde bulunan 3 kişi gözaltına alınmıştır. Operasyonun devamında da Gökbudak Köyü'nde ikamet eden ve gözaltına alınanlarla bağlantısı bulunan kişilere ait 2 ev ve eklentilerinde yapılan aramada ise 1 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 5 şarjör, 132 Kalaşnikof fişeği ile 2 av tüfeği ve bu tüfeklere ait 25 fişek ele geçirilmiş olup, bu olayda da 1 şüpheli gözaltına alınmıştır. 4 şüpheli tutuklanıp, Siirt E Tipi Cezaevi'ne teslim edilmiştir. 1 kişi ise halen firarda olup yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber