Tren kazasında ölen çocuklarını dövmesinden tanıdılar

Manisa'da iki gün önce okuluna gitmek isterken trenin altında kalarak hayatını kaybeden lise öğrencisinin ailesi, kazada ihmal olduğunu düşündüklerinin iddia ederek, yetkililerden konunun derinlemesine incelenmesini istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tren kazasında ölen çocuklarını dövmesinden tanıdılar

Manisa'da geçtiğimiz cuma günü Muradiye beldesine bağlı Evrenoz köyünden merkez TOKİ 2 Evleri'nin bulunduğu Çukurova Kimya Endüstri Meslek Lisesi'ne gitmek isteyen 16 yaşındaki Cavit Omak, Ankara-İzmir istikametine giden Erdal Ç. yönetimindeki 21128 sefer sayılı mavi trenin altında kalarak olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaşanan üzücü olayın ardından Omak ailesi, makinistten şikayetçi olduklarını belirterek, yetkililerden konunun üzerinde durulmasını istedi. Olay gününü anlatan emekli Baba Secattin Omak, "Saat 08.10'da olayı öğrendik. 07.30'da evden çıkmıştı. Annesiyle konuşuyor. Okula giderken otobüsten indikten sonra annesini arayarak indiğini söylüyor. Hava da o gün bozuk olduğu için annesi de merak ediyor tabi. Köyümüzün imamından öğrendik oğlumuzun kaza yaptığını, ardından biz de çıkıp gittik. Gittiğimizde kendisini tanınamayacak bir haldeydi” dedi. Kaza anında Cavit Omak'ın kulaklık taktığı iddialarıyla ilgili de konuşan Baba Omak, “Kendi telefonunun kaybetti bir kaç gün önce. Kullandığı telefonda da kulaklık takılacak bir yer yok. Kulaklık takmadığına eminiz. İlaçlarla ayakta duruyorum. Şikayetçi oldum. Çocukları da arkama alacağım. Başka Cavit'ler ölmesin. Mutlu bir çocuktu. Okulunu severdi. Öğretmeniyle birlikte yanıma gelmişti. Okulunu geçeceğini söylemişti. Çevresinde de sevilen bir çocuktu. Büyüyünce kimya mühendisi olacağını söyledi. Hayatı seven bir çocuktu” dedi.

Acılı anne Fiknat Omak ise "Her gün çıktığı saatte evden çıkıp okula gitti. Tren yolunun oradan geçiyorlar. İki senedir o yoldan gidiyor çocuğum. O sabah oğlumu aradım. Derslerini ihmal etmemesini istedi. Aradan yarım saat geçti. Çocuğumu aradım ulaşamadım. Dendi ki kaza olmuş. Gitti çocuğum. Olayda ihmal var mı bilmiyorum. Görgü tanıklarına sormak lazım" diye konuştu.

“EN SON ODAMIZDA KONUŞTUK”

Hayatını kaybeden Cavit Omak'ın ağabeyi Yusuf Omak, “En son odamızda beraber oturup konuşmuştuk. Bir kızdan hoşlandığını söylemişti. Biraz dertleşmiştik ertesi sabah da okula gitmek için evden çıkmıştı. Ben de babamlarla beraber öğrendim. Babamlar evden çıktı o esnada ben de dönmelerini bekledim. Daha sonra hayatını kaybettiğini öğrendim" dedi.

“BİR GENCİN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI”

Cavit Omak'ın amcası Ömer Özcan, "Bizim özellikle Evranoz köyü ve çevresinden öğrencilerimiz Muradiye otobüsleriyle benzinliğe kadar gidiyorlar. Bu beldelerden Polinas Meslek Lisesi ve Çukurova Kimya Endüstri Meslek Lisesi'ne direk araç yok. Ulaşım olarak o yöne giden bir aracımız yok. Yüzlerce çocuk mecburen bu yolu kullanıyor. Bunun yanında Horozköy Mahallesi'nin aynı zamanda merkezden bile bu noktaya gelip okula giden öğrenciler var. Olay günü yeğenimi kaybettiğimiz gün Polinas Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden bir görgü tanığı da var. O da aynı güzergahı kullanmakta. Normalde tarla yolu gibi gözüken yol devamlı kullanılan bir yol. Sadece araçların giriş çıkışını engellemek amacıyla toprak set konmuş. Yıllarca anne babasının hayatını adadığı bir gencin hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekiyor. Oraya en azından üst geçit ve tantan konmuş olsaydı, böyle bir sonuç olmayacaktı. Bu arada o yolu sadece çocuklar kullanıyor diyemeyiz. Devletimizin memuru dahi aynı güzergahı kullanmakta. O memurun da ifadesi alınmış. Biz makinistin ne yaptığını tam olarak bilemiyoruz. Ama tabi düz bir güzergahta ve okul önlerinden sadece tren değil diğer araçlar da kornaya basması gerekiyor. Çocuklarımızın bu güzergahı kullandığını bütün makinistlerin bilmesini istiyoruz. Bazı öğrencilerin söylediğine göre o gün makinist siren çalmamış. Yani bu olayda bu derecede sonuçlanması hepimizi çok üzdü. Ancak bu ihmalin sorumlularının bulunup gereken işlemin yapılmasını canı gönülden istiyoruz. Bizim vicdanımız rahat değil. Manisa 'Büyükşehir' oldu deniyor ancak ufacık bir tantanla düzeltilebilecek ya da üst geçitle halledilebilecek iş. Daha bir çok Cavit'lerin ölmemesi için bir an önce bu konunun çözülmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Cavit Omak'ın herhangi bir sıkıntısı olmadığını dile getiren “Bazı şüpheler oluşturulmaya çalışılıyor. 'İntihar mı etti' deniliyor. Kesinlikle öyle bir şey yok. Okula gittiği grupta 10 tane arkadaşı var. Bu arkadaşlarından ayrılıp önden gittiği esnada bu olay meydana geliyor. Okulunu çok seviyordu. Severek gittiği bir okulda okuyordu" ifadelerini kullandı.

“DÖVMESİNDEN TEŞHİS ETTİK”

Cavit Omak'ın herkesle barışık bir çocuk olduğunu belirten Amca Ali Omak, "Kırk krallıkla barışık bir çocuktu. Kinci bir çocuk değildi. Babası rahatsız diye köy kahvesini çalıştırdı bir dönem. Hem evine yakın olsun yardımcı olsun diye. Olayı babasıyla beraber duyduk. O esnada bize köyümüzün imamı haber verdi. Kalp rahatsızlığı olduğu için yenge hanımla amcaoğlu kriz geçirdi. Olay yerinden uzaklaştırarak hastaneye kaldırdık. Sonra anne baba ismini yeğenimizin ismini biz verdik. Görmek istedik ama savcı ve polisler olay yerine şerit çektiği için göremedik. Zaten biz kendi hastalığımızla ilgileniyorduk. Daha sonra devlet hastanesi morguna kaldırıldığını öğrendik. Tanınmayacak halde olduğunu öğrendik. Sol kolunda yıldız dövmesi var mı diye sordular bize. Biz de olduğunu söyledik. Dövmesinden teşhis ettik" diye konuştu.

SON GÖRÜNTÜSÜNDE ARKADAŞLARIYLA HALAY ÇEKİYORDU

Tren kazasında hayatını kaybeden Cavit Omak'ın 2 yıl önce okul mezuniyet töreni sonrası cep telefonu ile çekilen son görüntülerinde arkadaşlarıyla beraber mutlu bir şekilde halay çekmesi ailesine kalan son hatırası oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber