Müezzzinoğlu günün yorgunluğunu helva sohbetleri'nde attı

Bir dizi açılış ve siyasi geziler için Edirne'ye gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valiliği tarafından 100 yıl aradan sonra başlatılan helva Sohbetleri gecesine katılarak günün stresini attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzzinoğlu günün yorgunluğunu helva sohbetleri'nde attı

Bir dizi açılış ve siyasi geziler için Edirne'ye gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valiliği tarafından 100 yıl aradan sonra başlatılan helva Sohbetleri gecesine katılarak günün stresini attı. Cumartesi günü sabah saatlerinden başladığı gezi programı gece geç saatlere kadar süren Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte katıldığı gecede mani çekilişi yaptı.

Osmanlı döneminde ilk adımları atılan fakat sonraki yıllarda çeşitli nedenlerden ötürü unutulmaya yüz tutmuş Helva Sohbetleri gecesi tekrar geleneksel hale getiriliyor. Edirne Valiliği öncülüğünde başlatılan Helva Sohbetleri gecesi, Meriç Nehri kenarındaki Lalezar Restoran'da yapıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun eşiyle birlikte katıldığı geceye Vali Hasan Duruer, İl Jandarma Alay Komutanı Selman Kömürcü Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ve çok sayıda davetli katıldı.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU NİYET ÇEKTİ

Edirneli şairlerin şiirlerini seslendirdiği gecede Balkan ve Rumeli coğrafyasından türküler seslendirildi. Edirne yöresine özgü kıyafetleri giyen garsonlar tarafından katılımcılara kahve ve hardaliye ikramında bulunuldu. Program sonlarına doğru ise helva ikram edildi. Bakan Müezzinoğlu eşine helva ikram ettikten sonra mani çekilişi yaptı ve kağıdından çıkan maniyi okudu. Gecede konuşan Bakan Müezzinoğlu, Edirne'nin helva gecelerini özellikleri gençlere sevdirmek istediklerini söyledi.

Gecenin sonlarına doğru ise Balkanların Neşet Ertaş'ı olarak bilinen Evrim Kaşıkçı sahne aldı. Bakan Müezzinoğlu, akordeonuyla birlikte Rumeli türküleri seslendiren Kaşıkçı'yı özel olarak tebrik etti.

Mustafa Büyük DÖNEMİNDE YENİDEN BAŞLATILMIŞTI

Eski kış eğlencelerinin turizme kazandırılması amacıyla 2010 yılında Edirne Yerel Tarih Grubu'nun öncülüğünde başlatılan kış eğlenceleri geleneği olan Helva Sohbetleri'nde eski Edirne eğlenceleri canlandırılıyor. Vali Mustafa Büyük döneminde başlatılan ve Edirne turizmine kazandırılması hedeflenen Helva Sohbetleri Vali Gökhan Sözer'in isteği üzerine yeniden düzenlenmeye başlamıştı. Manilerin söylendiği, bilmecelerin sorulduğu, yüzük kaçırma, sandalye kapma gibi çok çeşitli oyunların oynandığı gecelerde yöresel türküler seslendiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber