CHP'li Mahmutlar Belediyesine operasyon: 31 gözaltı/ Video

CHP'li Mahmutlar Belediyesi'ne jandarma tarafından operasyon düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 09:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Operasyonda, belediye başkanı ve çok sayıda çalışan gözaltına alındı.

Mahmutlar Belediyesi'ne sabah saatlerinde, İl Jandarma Komutanlığı ile Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı operasyon düzenledi. Operasyonda Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, belediye başkan yardımcısı, 10 kadar belediye çalışanı ile belediye binasının altındaki bir bankada görevli kadın çalışan gözaltına alındı.

Operasyonun, 2010 yılında arıtma tesisi ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlendiği bildirildi. Jandarmanın belediye binasında araması devam ediyor.

Mahmutlar Belediyesi'ne yönelik operasyonda, gözaltı sayısı 30'a yükseldi.

Antalya İl ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin sabah saat 06.30'da 'İhaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla gerçekleştirdiği operasyonda Mahmutlar beldesinin CHP'li Belediye Başkanı Ali Çelik, Hesap İşleri Müdürü A.U., Yazı İşleri Müdürü M.A., Satınalma Komisyonu Üyesi Ş.T., bazı meclis üyeleri ve bir devlet bankasında çalışan memurların da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Gece saat 04.00 sıralarında evinde gözaltına alınan Belediye Başkanı Ali Çelik'in operasyonun nedeni hakkında bir bilgisi olmadığını yakınları aracılığı ile ilettiği bildirildi.

Jandarma ekiplerinin gözaltına alınan şahısların evlerinde ve belediyedeki makam odaları ile bilgisayarlarında incelemeleri sürüyor.

SİNDİRME OPERASYONU

Operasyonun sürdüğü dakikalarda Mahmutlar Belediye binasına gelen CHP'li Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras da operasyonun rutin sindirme operasyonu olduğunu belirterek "Yetkililer şu ana kadar sağlıklı bir bilgi vermedi. Operasyonun neden yapıldığını bilmiyorum ancak rutin bir sindirme operasyonu olduğu kesin" dedi.

Avukat ve CHP İlçe Başkan Yardımcısı Ertuğrul Yeşildal, belediye önünde yaptığı açıklamada başkan Ali Çelik'in sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Avukat Yeşildal, sabaha karşı bir operasyon başlatıldığını belirterek şunları söyledi: "Belediye başkanımızın sağlık durumu iyi. Operasyonun nedeni hakkında bir bilgisi olmadığını söyledi. Demirtaş ve İlçe Merkez Karakol Komutanlığı'nda gözaltında bulunan birçok kişi var. Çelik'le, arkadaşım olarak görüştüm. Şu an bildiklerimiz bunlar. Kendisi aklanarak çıkacağından emin. Muhalefetin üzerine bu şekilde gidiyorlar."

Bu arada belediyeye gelen CHP Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş da operasyona tepki göstererek "Bu hükümetin sindirme politikasıdır" dedi.

BAŞSAVCI: 31 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Mahmutlar Belde Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonun ardından Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, bir açıklama yaparak bilgi verdi. Mahmutlar Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığı yönünde kendilerine 13 ihbar geldiğini kaydeden Yavuz, iddialarla ilgili Kasım 2011'de soruşturma başlatıldığını söyledi. Yeterli suç delillerinin elde edilmesinden sonra bugün saat 06.00'da Antalya İl ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla operasyon yapıldığını anlatan Yavuz, şöyle konuştu:

"Alanya, Antalya ve Manavgat'ta 32 ayrı adreste eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 25'i erkek, 31 kişi gözaltına alındı. 28 ev ve işyerinde arama yapılarak suç delillerine el konuldu. Operasyon kapsamında Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik'in de aralarında bulunduğunu 1 belediye meclis üyesi, 11 belediye çalışanı, Kargıcak Belde Belediyesi'nde görevli 1 memur, 1 banka görevlisi ile 16 esnaf gözaltına alındı."

3 GÜN SORGU SÜRESİ

Başsavcı Yavuz, şüpheliler hakkında, 'suç örgütü kurmak', 'yönetmek', 'üye olmak', 'bu örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak', 'rüşve't, 'zimmet', 'suçtan kaynaklanan malvarlığını değerlerini aklamak', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından soruşturma işlemlerinin devam ettiğini kaydetti. Yavuz, şüphelilerin jandarmadaki ifadelerinin tamamlanmasından sonra 28 Şubat'ta adliyeye sevk edileceğini söyledi.

SUÇLAMALARI BİLMİYORUZ

Operasyonun ardından Mahmutlar Jandarma Karakolu'na giden Belediye Başkanı Ali Çelik'in avukatı Ertuğrul Yeşildal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan Çelik ile görüştüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Operasyon hakkında ise ayrıntılı bilgiye sahip olmadıklarını anlatan Yeşildal, "Başkanımızın neyle suçlandığı belli değil, belediyede ise evraklar inceleniyor" dedi.

CHP Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş da operasyonu iktidarın muhalefet partilerine yönelik uyguladığı baskılar olarak gördüklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber