Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'den eğitime büyük destek

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe merkezi ve köylerde Üniversite sınavına hazırlanan 400 lise son sınıf öğrencisine, bin 200 adet YGS ve LYS'ye hazırlık kitabı dağıttı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'den eğitime büyük destek

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nin Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe merkezi ve köylerde Üniversite sınavına hazırlanan 400 lise son sınıf öğrencisine, bin 200 adet YGS ve LYS'ye hazırlık kitabı dağıttı.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen tarafından 3 yıldır dağıtılan ve geleneksel hale gelen YGS ve LYS'ye hazırlık kitapları Sarıkamış Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törenle öğrencilere verildi.

Törene Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Belediye meclis üyeleri Aydın Alkan ve İsmail Çelik, Okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Binali Koçoğlu, "Sayın belediye başkanımızın bize büyük katkıları oldu. Özellikle İmam Hatip Pansiyonu yapımında büyük emeği geçti. Bize arsa tahsisinde bulundu. Bizde bu nedenden dolayı sayın belediye başkanımıza teşekkürlerimizi ifade etmek adına plaket takdim etmek istiyoruz" dedi.

Ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan teşekkür plaketini Başkan Özbilen'e takdim eden Kaymakam Ermiş, iyi bir belediye başkanının en önemli özelliğinin eğitime destek olması olduğunu belirterek, "Okul müdürümüzün de ifade ettiği gibi sayın belediye başkanımız, üniversiteye hazırlanan çocuklarımıza üniversiteye hazırlık kitabı dağıtımını artık geleneksel hale getirdi. 3 yıldır bu uygulama yapılıyor. Sayın belediye başkanımıza ve belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Tabii ki belediyenin eğitim konusunda hizmeti sadece bu değil. Sağ olsunlar ne zaman bir okulun yer ihtiyacı olsa, bir yurdumuzun ihtiyacı olsa bilaistisna belediye meclisi her zaman eğitimin yanında oldu. Dershaneye gönderilen 130 öğrencimiz var. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak belediye başkanımız her zaman bunun destekçisi oldu. Öğrencilerin geziye gönderilmesi konusu, öğrencilerimize kayak malzemesi alınması, kayak öğretilmesi konusu, okulların fiziksel ihtiyacı boya badana işlerimizde sürekli belediye başkanımız bizim yanımızda oldu. Kendisini tebrik ediyoruz. İyi bir belediye başkanının en önemli özelliği şudur; eğitime destek olmasıdır. Hakikaten başkanımız bu plaketi hak etmiştir. Tabii belediye başkanımızın şahsında belediye meclis üyelerini de kutluyoruz, tebrik ediyoruz her zaman bize destek oluyorlar. Sizlere de sınav yaklaştı başarılar diliyorum. Tabii ki önümüzdeki yıllar sizin sayınız çok artacak. Bizimde farklı planlarımız var. Okulumuzu büyütmek, yurt yapmak, yeni bir okul binası almak gibi inşallah önümüzdeki dönem bunları hizmete sokacağız. Hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin ilk dönem sonuna kadar 6 saat çalışmaları gerekiyor ise, ikinci dönemden itibaren 8 saat çalışmaları gerektiğini ifade eden Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş;

"Mutlaka 8 saat çalışın. Üniversite de 8-10 saat çalışmanız gerekecek. Günlük programınız olmalı. Bu programı okulunuzda öğretmenlerinizle birlikte hazırlaya bilirsiniz. Yani net çalışın. Çalışırken, mesela günlük bir program yapıyorsunuz, 2 saat Türkçe, 2 saat matematik, vs. araya başka işler girdiği zaman mutlaka onu o gün telafi edin. Bazen olur sıkılırsınız. Canınız çalışmak istemiyordur sıkılmışsınızdır, soru çözün. ve yavaş yavaş günlük çözdüğünüz soru sayısını da bine çıkarmaya çalışın. Üniversite sınavları yaklaşmaya başladıkça günlük 8 saatlik çalışma süreniz içerisinde çözdüğünüz soru sayısını bine çıkarın. İyi bir yeri kazanmak isteyenler bu dediklerimi yapsınlar. Bu kitaplardan sadece sizin okulunuzda değil diğer Liselerdeki öğrencilere de dağıtılıyor. O yüzden Belediye Başkanımızı tebrik ediyor, kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber