Kamu-Sen: Tatil haberleri memuru yıpratmaya yöneliktir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Aralık 2005 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TATİL YAPMAK İNSAN HAKKIDIR

Kamu-Sen başkanı Bircan Akyıldız, çeşitli gazetelerde "2006 yılında kamu görevlilerinin 145 gün izin yapacağı, 5 gün çalışan memurun 3 gün tatil yapacağı" şeklinde yer alan haberlere yönelik bir açıklama yaptı.

Akyıldız, bu haberlerin kamuoyu gözünde memurları yıpratmaya yönelik olduğunu, konfederasyon bünyesindeki yüz binlerce üyeyi de derinden üzdüğünü dile getirdi.

Hiçbir dayanağı olmayan, tamamen varsayımlara bağlı olarak hazırlanan bu haberlerde, dini tatillerde 10'ar gün izin yapıldığı ve diğer sektör çalışanları görev yaparken kamu görevlilerinin tamamının bu tatillerde evinde oturduğu ve tatil yaptığı gibi bir izlenim verilmek istenmekte olduğunu belirten Akyıldız, açıklamasına "Ancak bugünkü gazetelere yansıyan ve hatta "Memura bak yan gel yat" gibi amacını aşan başlıklarla verilen haberler; kamu çalışanlarının önümüzdeki yıl yapacakları tatil günleri sayısını duyurmak niyetinden çok uzak olup, memuru "Devletin sırtındaki yük" olarak gören, onları küçümseyen ve yan gelip yatarak para alan" kesimin adeta sözcülüğünü yapmıştır.Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; dünyanın gelişmiş tüm ülkelerinde kamuda Cumartesi ve Pazar günleri resmi tatildir. Dünyanın her ülkesinde resmi ve dini bayramlar vardır ve bunların büyük kısmında bu günlerde çalışılmamaktadır. Kaldı ki; bayram tatilleri ve resmi tatillerden yalnızca kamu görevlileri değil, ülkemizde çalışan herkes faydalanmaktadır. Gerekli süreleri dolduran tüm çalışanlar için senelik izin ILO'nun ve gelişmiş bütün anlaşmaların şart koştuğu, bizim de kanunlarımızda emredici hükümlerle düzenlenen bir İNSAN HAKKIDIR." sözlerle devam etti.

Akyıldız, Polisler, maliyeciler, zabıtalar, sağlık çalışanları, din görevlileri, belediye çalışanlarının büyük kısmı, TRT çalışanları, su, elektrik, telefon arıza servisleri, askerler, itfaiye çalışanları ve ulaştırma hizmeti veren kamu görevlileri hafta sonu, dini ve resmi bayramlarla, resmi tatillerde görevlerini kesintisiz sürdürmekte olduklarını, buunun yanında; Danimarka, Fransa, İtalya, Almanya ve ABD gibi ülkelerde haftalık çalışma süreleri azaltılmaya çalışılmaktadır. Oysa ülkemizde böyle bir düşüncenin aksine bir durum söz konusudur ve çalışma süreleri her geçen yıl uzamakta ve bu nedenle de ülkemiz, uluslar arası kuruluşlar tarafından sürekli uyarılmakta olduğunu savundu.

Akyılıdız, "Eğer herhangi bir tatil gününde, evinizi ısıtmak için kullandığınız doğalgaz şebekesi çalışıyorsa, elektriğiniz yanıyorsa, suyunuz akıyorsa, yakınlarınızla haberleşebiliyorsanız, trafik ışıkları çalışıyorsa, hastanede bir yakınınız tedavi olabiliyorsa, bir toplu taşım aracıyla yolculuk yapabiliyorsanız, camilerde namaz kılabiliyorsanız, güvenliğiniz sağlanıyorsa bilin ki; bir yerlerde tatil yapmadan çalışan kamu görevlileri mutlaka vardır."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber