15 yeni üniversite bütçeden önce...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2005 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarının çarşamba günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacağını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, tasarıyı bütçeden önce çıkartmayı düşündüklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 günlük Yeni Zelanda ve Avustralya gezisiyle ilgili olarak, ''Bu gezilerin Türkiye'ye kazandırdığı artıları hep beraber görüyoruz. Dış ülkelere gidiş-gelişler neticesinde, bu gibi ülkelerle olan ticari ilişkilerimiz artmıştır'' dedi.

Fatsa, TBMM'de gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında, Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın başkanlığında toplanan Danışma Kurulu'nda; 2006 yılı bütçesinin, 14 Aralık-26 Aralık arasında Genel Kurul'da ele alınmasının benimsendiğini anımsattı.

Genel Kurul'un, yarın ve 7 Aralık Çarşamba günü 15.00-20.00 saatleri arasında çalışacağını ve 2 gün boyunca kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesini öngören yasa tasarısını görüşmeye devam edeceğini kaydeden Fatsa, 8 Aralık Perşembe günü yine 15.00-20.00 saatleri arasında, 4 maddelik Maden Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın ele alınacağını belirtti.

GRUP TOPLANTISINDA ŞENER KONUŞACAK

Fatsa, partisinin yarınki grup toplantısında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in, bütçenin geneliyle ilgili konuşma yapacağını, basına kapalı bölümde de Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bütçe hakkında bilgi vereceğini bildirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 7 Aralık Çarşamba günü, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarının ele alınacağını belirten Fatsa, tasarıyı bütçeden önce çıkartmayı düşündüklerini, ancak bu yönde bir ısrarlarının da olmadığını kaydetti.

Kredi kartlarıyla ilgili yasa tasarısı konusundaki bir soru üzerine Fatsa, ''Bu konuda ciddi bir sıkıntı ve büyük bir beklenti var. Konunun önceliği de var. Yılbaşından önce çıkartmayı planlıyoruz'' dedi.

Fatsa, Şemdinli olaylarıyla ilgili araştırma komisyonunun başkanının kim olacağını henüz belirlemediklerini, konunun muhtemelen bu akşamki MYK toplantısında ele alınabileceğini söyledi.

RAHMİ KOÇ'A YANIT

''Başta İşadamı Rahmi Koç olmak üzere bir çok insan ve kesimden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 günlük Yeni Zelanda ve Avustralya gezisiyle eleştiriler olduğu'' anımsatılarak, bu konudaki görüşünün sorulması üzerine Eyüp Fatsa, Başbakan Erdoğan'ın bütün gezileriyle ilgili eleştiriler yapıldığını kaydetti. Erdoğan'ın da bu eleştirilere, ''Biz Ankara'da oturup, işleri Ankara'dan takip etmeyeceğiz'' dediğini anlatan Fatsa, şunları kaydetti: ''Bu gezilerin Türkiye'ye kazandırdığı artıları da hep beraber görüyoruz. Dış ülkelere gidiş-gelişler neticesinde, bu gibi ülkelerle
olan ticari ilişkilerimiz artmıştır ve birçok uluslararası meselelerde de bu ülkelerle sıcak diyaloglar kurulmuş ve Türkiye bu ülkelerden destek görmüştür.

Sayın Rahmi Koç'un değerlendirmesine saygı duyarım. Ama Koç, oraları kendi yatıyla dolaşıyor. Onun belki turistik gezi yapmak için imkanı ve zamanı vardır ama Türkiye Cumhuriyeti'nin, turistik gezilere ayıracak zamanı yoktur.''

''BİZ DE BOĞAZ'I GEZDİRİYORUZ''

Fatsa, Yeni Zelanda gezisinde basına yansıyan ilk fotoğrafın, yatta çekilen fotoğraflar olduğunun hatırlatılması üzerine ise ''Biz de birçok devlet ve hükümet başkanına Boğaz'ı gezdiriyoruz. Bunda yadırganacak bir şey yok. Başbakan o yatta sadece çay, kahve de içmemiştir. İki ülke meseleleriyle ilgili görüş alışverişi
yapılmıştır'' dedi.

Eyüp Fatsa, Parlamento'da 3 grup olması nedeniyle, 2006 bütçesininGenel Kurul'da ele alınma süresi için uzun zaman ayırdıklarını söyledi.

Fatsa, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, kurumlar vergisi ve gelir vergisi hakkında yarınki grup toplantısında milletvekillerini bilgilendireceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber