İşten çıkarılan işçiler aydınlatma direğine tırmandı

Samsun'da işten çıkarılan eski TEKEL işçileri, yüz kızartıcı suç işledikleri gerekçesiyle işlerine son verilmesini fabrika içerisindeki aydınlatma direklerine tırmanarak protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşten çıkarılan işçiler aydınlatma direğine tırmandı

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan BAT Samsun Sigara Fabrikası'nda bugün işten çıkarılan 8 işçiden 6'sı fabrika yönetmeliğinin 25. maddesine (yüz kızartıcı suç işledikleri) göre işten çıkarılmalarına tepki gösterip fabrika içerisinde bulunan aydınlatma direklerine tırmanarak fabrika yetkililerini protesto ettiler.

Haklarını aradıklarını belirten fabrika işçileri, "Hakkımızı aradığımız için de arkadaşlarımızı işten çıkarıyorlar. Dün buraya keşif için bilirkişi heyeti geldi. Mahkemelik olan işçilerin hepsini dün üretim alanı dışına çıkarttılar. Arkadaşlar da bunu öğrendiler ve bilirkişi heyetinin karşısına çıktılar. Bilirkişinin karşısına çıktıkları için de 25. madde olan 'yüz kızartıcı suçtan' da işten çıkarıldılar. Şu anda bu maddeden dolayı 8 kişi işten çıkarıldı ve devamının da geleceğini söylediler. Yani bunların devamı da şu anda çalışan ve mahkemelik olan arkadaşlar. 2 ay önce de buradan 3 kişiyi çıkarttı. Bir arkadaşımızın yapmış olduğu hatadan dolayı yani tartıya ayağını bastığından dolayı 3 kişiden savunma alındı ve işten çıkarıldık. Şu anda aydınlatma kulelerinde 6 arkadaşımız var. Arkadaşlarımız bu soğukta yaklaşık 4-5 saattir aydınlatma direklerinde bekliyorlar. Bu eylem hakkımızı alana kadar devam edecek. İşverenlerden hakkımızı istiyoruz. Kendi ilçemiz, kendi toprağımız. İlçemizde fabrika var diye seviniyoruz ama ne yazık ki üzülüyoruz. Biz fabrikamızda bu şekildeki çıkışları kabul etmiyoruz. Biz onurumuz ve gururumuzla davamızın peşindeyiz. Bundan sonraki olacak olan herhangi bir şeylerin bu BAT firması yüzünden olacağını da bilmesini isteriz" dediler.

Fabrika içersindeki aydınlatma direklerine çıkan 6 işçiyi fabrika yetkilileri ve güvenlik güçleri ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 6 saat aydınlatma direklerinde bekleyen işçiler, fabrika yetkililerinin işten çıkarılma sebepleri olan 25. maddenin kaldırılma ve normal işten çıkarılma sözü vermesi üzerine ikna olarak aşağıya indiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber