Dikkatli öğretmenler, öğrencilerin zehirlenmesini önledi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki Şehit Madenciler Ortaokulu'nda pazartesi günü 48 öğrencinin zehirlenmesine neden olan makarnadaki kokuyu fark eden bölgedeki diğer taşımalı okullarda görevli öğretmenlerin, daha fazla öğrencinin zehirlenmesini önlediği ortaya çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Mart 2013 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dikkatli öğretmenler, öğrencilerin zehirlenmesini önledi

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, taşımalı eğitim yapılan okullar için gerçekleştirdiği sıcak yemek ihalesini alan yemek fabrikasının, Şehit Madenciler Ortaokulu'nda öğlen dağıttığı taze fasulye ve makarnadan yiyen 48 öğrenci rahatsızlandı. Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan öğrencilerden 6'sı aynı gün, diğerleri ise 1 gün sonra taburcu edildi. Okulda taşımalı eğitim gören 340 öğrenciden 48'inin dağıtılan yemekten yediği, diğerlerinin beğenmediği gerekçesiyle yemediği belirtildi.

Zehirlenme olayı ile ilgili adli ve idari soruşturma sürerken, aynı gün Ereğli ve Alaplı ilçelerindeki taşımalı eğitim yapılan diğer okullarda da aynı yemeğin dağıtıldığı, ancak öğretmenlerin ve okul idarelerinin koktuğunu fark ettiği makarnayı bozulmuş olabileceği düşüncesiyle dağıttırmadığı ve daha fazla öğrencinin zehirlenmesini önlediği ortaya çıktı.

TUTANAK TUTTULAR

Alaplı Ahmet Ziya Yazıcı İlkokulu Müdürü Okan Çamdal, "İlgili firma tarafından okulumuza getirilen yemeklerden makarnada ağır bir koku olduğundan öğrenciler bu yemekten yememişlerdir. Ayrıca ekmekler bayat olarak gelmiştir. Yemeklerden numune alınmıştır" şeklinde hazırlayıp nöbetçi öğretmenlerle imzaladığı tutanağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği belirtildi. Makarnanın bozulmuş olabileceği düşüncesiyle dağıtılmadığı Alaplı Mollabey İlkokulu ve Alaplı Kılçak Ortakolu'nda da benzer tutanakların okul yönetimleri tarafından hazırlanarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildiği bildirildi. Mollabey İlkokulu'nun hazırladığı tutanakta ayrıca, yemek yeme kaplarının ve kaşıklarının yeterince temiz olmadığının belirtilmesi dikkat çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, söz konusu sulu yemek ihalesini alan Çaycuma İlçesi'ne bağlı Bakacakkadı Beldesi'ndeki fabrikanın, her gün düzenli olarak okullara yemek dağıttığını, pazartesi günkü olayın dışında bir sıkıntı yaşanmadığını, onunla ilgili de soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber