KESK'li kadınlar arabane eşliğinde halay çekerek 'Kadınlar Günü'nü kutladı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında KEKS Kadın Bileşenleri tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2013 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK'li kadınlar arabane eşliğinde halay çekerek 'Kadınlar Günü'nü kutladı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında KEKS Kadın Bileşenleri tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı. Kadınlar günü dolayısıyla 'Kadın Yaşamdır, Yaşamı Öldürme Özgürleştir', 'Kadına Yönelik Şiddete Son' isimli bir resim sergisi açıldı.

Dicle Nehri kenarında açılan resim sergisine katılan kadınlar '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü arabane eşliğinde halay çekerek kutladı. Resim sergisinin açılışı Mem U Zin Kültür ve Sanat Merkezi arabane ekibinin gösterisi ile başladı. Etkinliğe katılan kadınlar arabane eşliğinde halay çekerken, vatandaşlar da etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. KESK Kadın Bileşenleri olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile resim sergisi, arabane ve halk oyunları gibi farklı etkinlikler düzenlediklerini belirten Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Nesrin Yılmaz, "Türkiye'de özellikle son günlerde kadına yönelik şiddetin binlere katlanması, taciz ve tecavüz vakalarında erkek lehine davaların sonuçlanması ile başlayan ve yıllardır mücadelesini yürüttüğümüz emek alanında kadının kendi emeğinin karşılığını alması, yaşam koşullarının, iş koşullarının buna göre düzenlenmesine yönelik yürütülen mücadelenin sonucunda bugünlere kadar geldik. Buradaki kadınlarla ortaklaşma, onlarla birlik bir gün bile olsa mücadele etme, sokağa çıkan kadınlarımızla sohbet edebilmek, konuşabilme fırsatı yakalayabilmek adına böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber