Emekli subaylar, tutuklu silah arkadaşları için yürüdü

Silivri'de bir araya gelen emekli subaylar tutuklu bulunan askerler için "Silah arkadaşlığına saygı yürüyüşü" düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2013 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli subaylar, tutuklu silah arkadaşları için yürüdü

Silivri'de bir araya gelen emekli subaylar tutuklu bulunan askerler için "Silah arkadaşlığına saygı yürüyüşü" düzenledi.

Silivri'de bir araya gelen emekli subaylar tutuklu bulunan silah arkadaşları için yürüdü. Yürüyüşe emekli askerler ve yakınları katıldı. Ellerinde

Türk bayrağı, Atatürk flamaları ile Silivri otogarı önünden çarşı meydanına yürüyen grup, Atatürk büstüne "silah arkadaşlığına saygı" çelengi koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan grup adına basın açıklaması yapan Emekli Albay Mehmet Ali İkbal, "Bizler, silah arkadaşlarımızın hak ve menfaatlerini yasalar çerçevesinde gözetmeye ve kamuoyu oluşturmaya gayret eden emekli askerleriz. Darbelere ve yasaklara karşıyız. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz ve demokrasiye gönülden bağlıyız. Bu etkinliği, askerlerin ve aydınların yaşadıkları hukuksuzluğa

kamuoyunun dikkatini çekmek ve saygı nöbeti başlatmak için düzenledik. Ayrıca, saygı nöbeti tutarak, tutuklu silah arkadaşlarımızın yakınları ile emekli askerler arasında sürekli bir iletişim kanalı tesis etmek istedik. Emekli askerler olarak bugüne kadar sabırla adaletin tecelli etmesini bekledik. Suçlu olan varsa cezasını çeksin dedik. Kanunlar karşısında kimseye ayrıcalık tanınamaz dedik. Demokrasinin erdemine inandık ve bekledik. Bekledikçe yaramız derinleşti. Hukuksuzlukları gördükçe acımız arttı" dedi.

Silivri'deki yargılamaların haksız olduğunu savunan İkbal, "Bebek katilinin yargılanmasını televizyonlar canlı verdi. Şeffaf ve halka açıktı. Türk ordusunu çökerten ve aydınları zindanlarda çürüten yargılamalar televizyonlardan neden verilmedi? Halktan neden saklandı ve hala saklanıyor? Adil yargılama yapılmadığı için mi? Silah arkadaşlarımız için adalet istiyoruz. Sayın başbakanımız da adalet istiyor. Genelkurmay başkanlığı yapmış birisini, terör örgütü kurmakla suçlanamayacağını söylüyor. Dalga dalga yıllarca tutuklamaların sürmesinden yakınıyor. Türkiye'nin dört bir tarafından gelmiş emekli askerler olarak Silivri'de, Hasdal'da, Maltepe'de, Hadımköy'de, yatan tutuklu silah arkadaşlarımıza, kahramanlarımıza selamlarımızı gönderiyor, saygılarımızı sunuyoruz. Yasalar çerçevesinde hak ve menfaatlerinizin takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Harbiye Marşı okuyan grup üyeleri olaysız bir şekilde dağılırken, tutuklu askerler için saygı nöbeti başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber