Siverek T Tipi Cezaevi çalışmaları devam ediyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2012 yılında yapımı başlanan bin kişi kapasiteli T tipi cezaevi inşaat yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2013 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siverek T Tipi Cezaevi çalışmaları devam ediyor

Güney Mahallesi'nde bulunan 200 kişilik kapalı cezaevinin yetersiz olması nedeniyle Ocak ayında Adalet Bakanlığı'nca inşaatına başlanılan bin kişi kapasiteli T tipi cezaevinin inşaatı devam ediyor. Siverek Şanlıurfa kara yolu üzerinde bulunan Gözelek köyü yakınlarında 42 bin metrekarelik alanda inşaatına 2012 yılında başlandı.

Şantiye Şefi Salih Yücel yaptığı açıklamada, "İnşaatın yapımı tüm hızıyla sürüyor. 2014 Şubat ayında teslim etmemiz gereken ceza evini 2013 Haziran ayında teslim etmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor"dedi.

T tipi cezaevinin özelliklerine değinen Yücel, "Personeller için 5 blok lojman yapılacaktır. Cezaevinde ise kapalı ve açık spor salonu, konferans salonu, toplantı salonu, kütüphane, hastane ve gösteri salonu bulunmaktadır. Aileler için bekleme binası, güvenlik binası olacak. Cezaevi, tamamlandıktan sonra bölgenin yükünü kaldıracaktır. Cezaevini yaklaşık olarak 3-4 ay içinde Adalet Bakanlığı'na teslim etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber