Van Gölü'nde çocukların suyla tehlikeli oyunu

Van'da, buldukları plastik platformu sal yaparak göle açılan çocuklar, hareket etmek için kullandıkları sırıkları kıyıda unutunca açığa sürüklendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2013 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van Gölü'nde çocukların suyla tehlikeli oyunu

Van'da, buldukları plastik platformu sal yaparak göle açılan çocuklar, hareket etmek için kullandıkları sırıkları kıyıda unutunca açığa sürüklendi. Gölün soğuk sularında mahsur kalan çocuklar, uzun uğraş sonucunda kendi çabalarıyla kıyıya çıkabildi.

Van Gölü sahilindeki Kıyıcak köyünde oturan yaşları 12 ile 15 arasında değişen 4 çocuk, köyden temin ettikleri plastik platform parçasıyla Van Gölü'ne açıldı.

Ellerinde uzun sırıklarla platformun üstünde göle açılan çocuklar, yoldan geçen AA muhabirinin de ilgisini çekti. Mikrofon uzatılan çocuklardan Ferhat Demir (13), plastik platformun arkadaşının babasına ait olduğunu söyledi.

Plastik platformu alarak göle geldiklerini ve bunu eğlenceli bir oyuna dönüştürdüklerini anlatan Demir, "Yaklaşık bir haftadır kullanıyoruz. Gün içerisinde gelip bununla göle açılarak eğleniyoruz. Sopalar kullanarak hareket ediyoruz ve sopanın bittiği yere kadar gidebiliyoruz. Bu tekneyi yaz aylarında balık avında kullanacağız. Yüzme bilenler için tehlikeli bir şey değil" dedi.

Konuşma sonrası platform ile tekrar göle açılan çocuklar, açılmadan önce kullandıkları uzun sırıkları kıyıda unuttu.

Sahildekilerden sırıkları fırlatmasını isteyen çocuklar, atılan sırığa ulaşamayınca platform sahilden uzaklaşmaya başladı. Ellerini kürek yerine kullanmaya çalışan çocukların mahsur kaldığını görenler ise sahile gelerek yardım etmeye çalıştı. Bunda başarılı olamayan vatandaşlar, durumu polis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Bu sırada kıyıdaki vatandaşlardan aldıkları taktiklerle ellerini kürek şeklinde kullanan çocuklar, sahile yaklaşık 15 metre yakınlığa gelebildi.

Daha sonra platformdan gölün soğuk sularına elbiseleriyle atlayan çocuklar yüzerek kıyıya çıktıktan sonra uzaklaştılar.

Muhabir: Özkan Bilgin / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber