AKP belediyeleri 'etik' süzgeçten geçirecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2005 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN ARDINDAN NÜFUSU 40 BİNİN ÜZERİNDEKİ BELEDİYELERDE KAMUOYU ARAŞTIRMASI YAPTIRIYOR

AK Parti, büyükşehir belediyeleri ve metropol ilçelerin ardından nüfusu 40 binin üzerindeki belediyeleri 'etik' süzgeçten geçirmeye başladı.

Belediyelerin başarılı olup olmadığını araştırmak amacıyla kapsamlı bir anket çalışması yapan AK Parti, büyükşehir belediyeleri ve metropol ilçelerin ardından nüfusu 40 binin üzerindeki belediyeleri yakın markaja aldı. Söz konusu belediyelerde halkın nabzını tutacak olan parti, vatandaşların belediyeye ilişkin sorunlarını ve şikayetlerini araştıracak. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Nihat Ergün tarafından başlatılan çalışmanın ilk ayağında 16 büyükşehir belediyesi ve metropol ilçeler üzerinde kamuoyu araştırması yapılmıştı. Profesyonel bir kamuoyu şirketine yaptırılan ankette, halka 20'nin üzerinde soru yöneltilecek. Standart soruların yanı sıra her belediyenin bulunduğu bölgeye göre özel soruların da yer aldığı anket ile belediyelerin genel fotoğrafı çekilecek.

İlginç soruların yer aldığı ankette 'Belediye yönetimini demokratik ve katılımcı buluyor musunuz?', 'Belediye yönetimi temiz yönetim anlayışına uygun mu?', 'Belediye başkanını ve yönetimi etik buluyor musunuz?', 'Belediye başkanının ismini duyduğunuz, kendisini gördüğünüz zaman ilk intibanız nedir?', 'Gözünüzde imajı nasıl?', 'Belediye, talep ve beklentilerinizi karşılıyor mu?, 'Bağlı bulunduğunuz belediyeden en önemli beklentiniz nedir?', 'Belediye hizmetlerinden memnun musunuz?' gibi sorular yöneltilecek. Anket sonuçlarına göre her belediyenin ayrı ayrı karnesi çıkarılacak. Belediye başkanlarının olumlu ve olumsuz icraatlarının yer aldığı anket sonuçları daha sonra rapor haline getirilerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Parti yönetimi, anket yapılan belediyelere daha sonra yazı da gönderecek. Yazıda, belediye başkanlarına başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür edilecek. Olumsuz icraatları sıralanarak, makul sürede bu eksikliklerin giderilmesi istenecek. Genel Merkez yazısında ayrıca, belediyeler için bazı tavsiye ve yöntemler de sıralanarak, sorunun düzeltilmesi talep edilecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, nüfusu 40 binin üzerindeki merkezlerde kamuoyu araştırması yapacaklarını belirterek, çalışmanın yılbaşına kadar tamamlanacağını kaydetti. 100'e yakın merkezde yapılacak anket çerçevesinde 69 bin deneğe soru yöneltileceğini ifade eden Ergün, "Bu bir performans araştırması olacak. Belediyelerin fotoğrafını çekeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber