Teftiş Kurulu'ndan KEGKİ'nin üst düzey bir bürokratına suçlama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2005 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca hazırlanan bir raporda, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri (KEGKİ) eski Genel Müdürü Hücum Tulgar hakkında, ihaleye fesat karıştırmaktan kurum dışı personelin yurt dışı masraflarının karşılanmasına kadar bir dizi suçlamada bulunuldu.

Tulgar hakkındaki raporunu tamamlayarak TBMM KİT Komisyonu, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığına gönderen Başbakanlık Teftiş Kurulu, Tulgar hakkında 14 ayrı usulsüzlük suçlaması yaptı. Söz konusu raporda yer alan Tulgar hakkındaki suçlamalar şöyle:

"Harcırahlar ve temsil ikram yönetmeliğine uymamak. İstanbul'da lüks otel konaklamaları ve yiyecek içecek masraflarını temsil-ikram harcaması dışına çıkarak kurum bütçesine fatura etmek. Devlet Bakanı'nın gezi giderleri, çay, şeker, çikolata alımlarının faturalarını kurum bütçesinden karşılamak. Kurum dışı personelin yurt dışı masraflarını usülsüz olarak Kurum bütçesinden karşılamak. Usülsüz olarak Part-Time Sözleşmesi ile eleman almak. Usulsüz alınan sözleşmeli elemanlardan 5 personeli usulsüz olarak kadroya geçirmek. Atama ve terfilerde ehliyet, liyakat, tahsil ve tecrübe kriterlerine uymamak. Kurumda, emekli personel çalıştırılmasına devam etmek. Usulsüz olarak açıktan atama yapmak. Usussüz işçi alımı ve kadroya atamalar ile ilgili kusurlu işlemlerde bulunmak. Kurum dışı personele kurum bütçesinden yur tiçi ve yurt dışı harcırahlarına dair usulsüz ödemeler yapmak. Kurum dışı personele SİM kart tahisisi yapmak, cep telefonu fatarularını kuruma ödetmek. Devlet eski Bakanı Ramazan Mirzaoğlu'nun danışmanı Öcal Altay ve koruma görevlisi Yüksel Gündüz'ün yol ve konaklama masraflarını usulsüz olarak Genel Müdürlük bütçesinden karşılamak. İhaleye fesat karıştırmak."

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca hazırlanan raporda, görev ve yetkilerini kötüye kullandığı idda edilen eski Genel Müdür Tulgar hakkında Ulaştırma Bakanlığı'nca ön inceleme başlatılması talep edildi. Ayrıca, rapora konu olan özel harcamaların harcamayı yapan kişilerden tahsil edilmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber