Genç futbolcu organları ile 9 kişiye hayat verecek

Aydın'ın Çine ilçesinde meydana gelen kazada ağır yaralanan genç futbolcu, bağışlanan organlarıyla 9 hastaya umut oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2013 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genç futbolcu organları ile 9 kişiye hayat verecek

ydın'ın Çine ilçesinde meydana gelen kazada ağır yaralanan genç futbolcu, bağışlanan organlarıyla 9 hastaya umut oldu.

Önceki gece meydana gelen kazada motosikleti ile özel otoya çarparak ağır yaralanan Çineli Amatör Futbolcu Uğur Önel (18) hayata tutunamadı. Kazanın ardından önce Çine ardından Aydın Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan talihsiz genç, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde hayata tutunmaya çalışmıştı. Uğur Önel gece saatlerinde hayatını kaybederken; Önel Ailesi aldığı karar ile evlatları Uğur Önel'in organlarını bağışladı. Genç Amatör futbolcu Uğur Önel bundan böyle organlarıyla 9 kişinin bedeninde yaşayacak.

"BOŞ YATAK BULUNAMAMIŞTI"

Geçtiğimiz sezon Çine 2. Amatör Küme Futbol takımlarından Evcilerspor'da forma giyen Uğur Önel (18) Çine-Muğla Karayolu Adnan Menderes Bulvarında yönetimindeki plakasız motosikleti ile önünde seyreden Ufuk Güven yönetimindeki 03 UP 405 plakalı özel otomobile çarptı. Kazada başını sert zemine vuran talihsiz genç Uğur Önel'e ilk müdahaleyi olay yerine gelen 112 sağlık ekibi yaptı. Daha sonra önce Çine Devlet Hastanesi, ardından Aydın Devlet Hastanesine acil servisine kaldırıldı. Aydın Devlet Hastanesi acil servisinde yapılan müdahalenin ardından hayati tehlikesi bulunan Önel'in tedavisinin devamı için Aydın'daki kamu hastanelerinde yoğun bakım servislerinde boş yatak bulunmadı. Genç futbolcuyu kurtarabilmek için başlatılan çalışmada Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde boş yatak olduğu öğrenilince, Uğur Önel ambulansla önceki gece saat 23.35'de Söke Devlet Hastanesi'ne yetiştirilmişti.

"HAYATA TUTUNAMADI"

Tedavisine Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde devam edilen talihsiz gencin geçirdiği kafa travmasına bağlı olarak hayati tehlikeyi atlatamadı. Durumu ciddi olan Uğur Önel dün gece saatlerinde hayatını kaybetti.

"9 KİŞİYE HAYAT VERECEK"

Söke Devlet Hastanesi yetkilileri Önel Ailesi ile görüşmenin ardından Organ Nakil Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçti. Bunun üzerine İzmir ve İstanbul'dan olmak üzere iki organ nakil ekibi Söke'ye geldi. Yapılan operasyon sabah 06.00 saatlerinde sona erdi. Yapılan operasyon sonrası Uğur Önel'in kalbi Ege Üniversitesi Hastanesine, Akciğerleri İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne, Karaciğeri İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesine, Böbrekleri Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesine Sağlık Bakanlığı helikopterleri ile götürüldü.

"HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR"

Aldıkları kararın zor bir karar aldığını söyleyen baba Erol Önel; "Bizimde başımıza böyle bir durumun gelebileceğini düşündük. Bize de organ gerekli olabilirdi. Bu düşünce ile oğlumun organlarını bağışlama kararı aldık. Başımıza gelen acı olay sonrasında oğlumun organlarının başkalarına hayat vereceğini bilmek güzel" dedi.

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selma Özcan ise aldıkları kaardan dolayı Önel Ailesi'ni kutlayıp, herkese örnek olmasını isterken; "Gerçekten çok büyük insanlar, Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber