Hayvanlarıyla dağda mahsur kalan çobanlar kurtarıldı

Iğdır'ın küçük ve büyük Ağrı Dağı arasında kalan Serdarbulak Yaylası'nda yoğun kar yağışı ve tipide 600 küçükbaş hayvanla mahsur kalan 20 kişi, 8 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2013 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayvanlarıyla dağda mahsur kalan çobanlar kurtarıldı

Küçük Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Serdarbulak Yaylası'nın Tekelti mevkiine 3 gün önce hayvanlarını götüren Yusuf Servan ile birlikte 3 çoban, aniden bastıran kar ve tipi nedeniyle dağda mahsur kaldı. Durumu öğrenmeleri üzerine bölgeye gelen 16 köylü de çobanlarla birlikte karda mahsur kalınca yetkilerden yardım istendi. Bunun üzerine İl Özel İdaresi, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, jandarma ve sağlık ekipleri çalışma başlattı. İl Özel İdaresi ekipleri, kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu ve yağışın devam ettiği yayla yolunu iş makinesi ile açarak 600 küçükbaş hayvanla eski bir yapıya sığınan köylülere ulaştı.

Ekipleri görünce çok sevinen Yusuf Servan, 3 gün önce yalancı bahara aldanarak buraya geldiklerini ancak aniden bastıran kar nedeniyle mahsur kaldıklarını belirterek ekiplere teşekkür etti.

İl Afet Acil Durum ekip şefi Yahya Duman, genel anlamda vatandaşların durumunun iyi olduğunu, soğuktan üşüyen vatandaşlara battaniye dağıtıldığını belirtti.

Dağda mahsur kalan köylülerle 600 küçükbaş hayvan, köylülerin getirdiği kamyonetlerle ovaya taşındı. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber