Ankara'da seçim alarmı..?

Haber Giriş : 07 Aralık 2005 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUHALEFET PARTİLERİ SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

MUHALEFET partileri 2006 yılını ?seçim yılı' ilan etti ve bu yönde birtakım hazırlıklara başladı. Muhalefetin bu hazırlığına rağmen Başbakan Tayyip Erdoğan, ?Genel seçim zamanında yapılacak? açıklamasını yaptı.

MUHALEFET partileri 2006 yılını ?seçim yılı' ilan etti ve bu yönde birtakım hazırlıklara başladı. Muhalefetin bu hazırlığına rağmen Başbakan Tayyip Erdoğan, ?Genel seçim zamanında yapılacak? açıklamasını yaptı. Bununla birlikte AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı, teşkilatına bir yazı göndererek partinin 81 ildeki Seçim İşleri Başkanları'nı toplantıya çağırdı.
10 Aralık Cumartesi günü Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak toplantının gündemine ilişkin olarak teşkilata bilgi verilmedi. Toplantıda, seçimin 2007 yılının sonbaharında yapılacağına ilişkin Başbakan Erdoğan'ın ısrarlı açıklamaları nedeniyle teşkilatın rehavete kapılmasını önlemeye yönelik çalışmaların gündeme getirilmesi bekleniyor.

Bu çerçevede teşkilata seçim çalışmalarını başlatmaları talimatı verilecek. Teşkilattan 2006 yılında parti kongrelerinin yanı sıra tüm birimlerde seçim çalışmalarını başlatmaları istenecek. Tüm Seçim İşleri Başkanları'nın eksiksiz katılması istenen toplantının, muhalefetin erken seçim isteklerini dile getirdiği bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Deniz Baykal'ın talimatıyla partili milletvekilleri gruplar halinde Anadolu'ya gezilere çıktı. DYP Lideri Mehmet Ağar, bir süredir devam ettirdiği miting ve toplantılarını yoğunlaştıracak. MHP, yılbaşından sonra mitinglere ağırlık verecek.

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu da Anadolu gezilerine çıkacak.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber