TBMM Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2005 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP grubunun isteğiyle toplanan TBMM Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadı. CHP'nin, kredi kartlarıyla ilgili kanun teklifinin, Genel Kurul gündeminin ön sıralarına alınması önerisine ANAVATAN ve AK Parti karşı çıktı.

Toplantıdan sonra açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun kredi kartlarının faiz oranlarının düşürülmesine ilişkin kanun teklifinin ön sıralara alınmasına karşı çıktıklarını belirterek, "zaten bu haftanın gündemi tayin edildi. Ayrıca hükümetimizin kredi kartlarıyla alakalı daha kapsamlı, daha geniş, içeriği daha zengin olan bir kanun tasarısı zaten Meclis'in gündemindedir. Dolayısıyla daha kapsamlı kanun tasarısı varken, daha az kapsamlı bir teklifi gündeme almamızın kredi kartı mağdurlarının beklentilerine de cevap vermeyeceğini düşünüyoruz" dedi.

ANAVATAN Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu da CHP'nin önerisine karşı çıktıklarını belirterek, tek maddelik kanun değişikliği yerine hükümetin getirdiği geniş kapsamlı tasarının ele alınmasını istediklerini söyledi.

Bu konuda ANAVATAN olarak da önerge hazırladıklarını anlatan Abuşoğlu, tasarının bir an önce ele alınmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç da, kendilerinin ısrarla üzerinde durduğu bazı konular bulunduğunu anlatarak, daha önce İmar Bankası'nın bonozedelerine ödeme yapılmasına ilişkin kanun teklifini öne çekmek istediklerini hatırlatarak, hükümetin bu konuda bazı düzenlemeler yapılacağı sözünü verdiğini, ancak adım atmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber