Cezaevlerindeki açlık grevine destek verenlere soruşturma

Samsun'da geçen yıl Eylül ayında cezaevlerinde açlık grevi yapan PKK ve KCK tutuklularına destek amacıyla basın açıklaması, yürüyüş ve oturma eylemi yaptıkları iddia edilen 23 kişi hakkında, terör örgütü probagandası yapmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten soruşturma başlatıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Mart 2013 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevlerindeki açlık grevine destek verenlere soruşturma

Geçen yıl Eylül ayında cezaevinde açlık grevi yapan PKK ve KCK tutuklularına destek vermek isteyen ve içlerinde üniversite öğrencilerinin de bulunduğu bir grup, geçen yıl 21 Ekim'de il merkezinde, 30 Ekim'de Bafra Kapalı T Tipi Cezaevi önünde, 31 Ekim, 1 Kasım ve 2 Kasım tarihlerinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi önünde, 5 Ekim ve 17 Ekim 2012 tarihinde de İlkadım İlçesi Çiftlik Mahallesi'nde basın açıklaması, yürüyüş, oturma eylemleri yaptı. Yapılan bu eylemler sırasında polis geniş güvenlik önlemi alarak göstericileri kamerayla görüntüledi.

Yaşanan bu sürecin ardından Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çekilen görüntüleri inceledi. Görüntülerin incelenmesinin ardından içlerinde üniversite öğrencilerininde bulunduğu 23 gösterici hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına terör örgütünün propagandasını yapmak, silahlı terör örgütüne üye olmak ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan suç duyurusunun ardından ilgili cumhuriyet savcısı 23 kişi hakkında adli soruşturma başlatarak ifadelerinin alınmasını istedi. Bunun üzerine polis kemara kayıtlarından ismini ve adresini belirlediği 23 kişiyi ifadeleri alınmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne davet etti. Şu ana kadar 15 kişinin ifadesinin alınarak serbest bırakıldığı, diğer şüphelilerin de ifadelerinin alındıktan serbest bırakılacağı ancak ifade vermeye gelmemeleri halinde ise haklarında polis zoruyla getirme kararı çıkartılacağı kaydedildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber