'Öğretmene evrim sürgünü' haberlerine Vali'den yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2005 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu, bazı gazetelerde 5 öğretmenin görev yerinin "evrim teorisi" anlattıkları gerekçesiyle değiştirildikleri iddiasının gerçeği yansıtmadığını savunarak, "Öğretmenlere disiplin cezası uygulanmıştır" dedi.

Vali Osmançelebioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Yalınayak İlköğretim Okulu'nda, 31 öğretmenin görev yaptığını ve 690 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü belirtti.

Bazı uygulamalardan rahatsız olan öğrenci velilerinin şikayeti üzerine soruşturma yapıldığını ifade eden Osmançelebioğlu, şunları kaydetti:

"Usulsüz eş yardımı ve ek ders ücreti alındığı, İstiklal Marşı törenlerine iştirak edilmediği, kılık-kıyafet yönetmeliğine uyulmadığı, görevde ayrımcılık, ödüllendirilmelerde haksızlık yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu öğretmenlere yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yargı yolu açık olmak üzere disiplin cezası uygulanmış ve gerekli işlemler yapılmıştır."

Bu arada, Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Ünsal Yıldız ise söz konusu uygulamaya maruz kalan İngilizce öğretmeni Mehtap Pektaş ve sosyal bilgiler öğretmeni Sevilay Aktürk ile düzenlediği basın toplantısında, 5 öğretmenin, laik-demokratik eğitim sistemi çerçevesinde öğrencilerini eğittiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber