ALO183, 7 ayda 1345 şiddet mağduru kadına yardım etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Turkcell Global Bilgi'nin işbirliği ile açılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İletişim Merkezi'ne, şiddet gören kadınlardan bugüne kadar gelen toplam 1345 yardım talebi çağrısı, ilgili birimlere yönlendirilerek hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ALO183, 7 ayda 1345 şiddet mağduru kadına yardım etti

Turkcell Global Bilgi'den yapılan açıklamaya göre, ''Alo 183 Danışma Hattı'' üzerinden şiddet gören veya töre ve namus cinayetlerine maruz kalma riski taşıyan kadınlara yönelik çağrılar alınıyor, kadın konuk evleri, aile danışma merkezleri hizmetleri ve yararlanabilecekleri diğer hizmet modelleri hakkında bilgi veriliyor. Gelen çağrının aciliyeti göz önünde tutularak, vakanın bulunduğu ilin acil müdahale ekip sorumlusuna yönlendirme yapılıyor. Acil müdahale ekibi vakayı değerlendirdikten sonra emniyet veya jandarma birimleri ile koordinasyon kurup, olaya kısa bir süre içerisinde müdahale ediyor.

-''Biz nimetin ve külfetin eşit paylaşıldığı bir Türkiye istiyoruz''-

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Kadına karşı ayrımcılık ırkçılıktan daha beterdir'' diyerek yola çıktıklarını dile getirerek, ''Biz nimetin ve külfetin eşit paylaşıldığı bir Türkiye istiyoruz. Hiçbir ayrımcılık istemiyoruz. Kadına yönelik şiddeti bir toplumsal sorun, bir insan hakkı ihlali, bir halk sağlığı sorunu olarak görüyoruz. Kalkınmanın önünde en büyük engel görüyoruz. Demokratikleşmenin önünde en büyük engel olarak görüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bunun için zihinsel dönüşümün gerekli olduğunu ifade eden Şahin, şiddete karşı hukuki alt yapıyı güçlendirdikleri anımsatarak, şunları anlattı:

''Şiddetle mücadeleyi toplumsal seferberliğe dönüştürdük. Ancak böyle, insani değerleri güçlendirebilir, şefkatli, merhametli, dayanışma içinde olabiliriz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İletişim Merkezi'ni yenilenen ve güçlenen yapısıyla 7 gün 24 saat milletimizin hizmetindedir. Çağrı merkezi Gaziantep'teki çağdaş ve modern binasında, konusunda yetişmiş personeliyle en iyi hizmeti vermeye odaklandı.''

-''Kadına karşı şiddeti engellemek için devletle el ele verdik''-

Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan ise, ALO183'ü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddeti çözmek için attığı en güzel adımlardan biri olarak nitelendirdi.

Bu çözüme katkı sağlayan böyle bir proje içerisinde Turkcell Global Bilgi olarak yer alıyor olmaktan ötürü son derece mutlu olduklarını dile getiren Pekkan, ''Kısa bir zaman önce faaliyete geçen merkezimizde, kadınlarımıza yardımcı olmak, sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturmak için devletle el ele, canla başla çalışıyoruz'' ifadesini kullandı.

Şiddeti engellemenin, kadınları sosyal hayatta daha da güçlü kılarak gerçekleşeceğini kaydeden Pekkan, şu değerlendirmede bulundu:

''Turkcell Global Bilgi olarak kadınlarımızın toplumsal yaşamın her aşamasında söz sahibi olmaları gerektiğine yürekten inanıyor, bunun için de kadın çalışan istihdamına büyük önem veriyoruz. Şu an Aile ve Sosyal Politikalar İletişim Merkezi'nde çalışanlarımızın yüzde 57'si kadınlardan oluşuyor. Turkcell Global Bilgi bünyesinde ise çalışanlarımızın yüzde 60'ı kadın. Daha güçlü bir Türkiye, daha sağlıklı bir toplum için kadınlarımızın önündeki engelleri ortadan kaldıracak, şiddeti engelleyecek her türlü projenin destekçisi olmaya devam edeceğiz.''

-''Büyük Şehirlerde Şiddet Önleme Merkezleri açılıyor''-

Açıklamaya göre, ağırlıklı olarak şiddet, ihmal ve istismara yönelik hizmet veren ''Alo 183'' hattına günlük 2000'e yakın telefon geliyor. Gelen çağrılar ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük illerden alınıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, büyük şehirlerden başlayarak ''Şiddet Önleme Merkezleri (KOZA)''ni hızla faaliyete geçirecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İletişim Merkezi, kamuda ilk kez VCC sistemini hayata geçirerek işitme engelli vatandaşlara, ''İşaret Dili'' ile hem sesli hem de görüntülü olarak çağrı merkezi hizmeti vermeye başladı. İşitme engelli vatandaşlar 3G uyumlu telefonları ile 08.00 - 17.00 saatleri arasında (532) 755 01 83 ve (532) 755 01 44 no'lu telefon üzerinden iletişim merkezine ulaştıklarında, işaret dili tercümanları tarafından karşılanıyor, görüş, öneri ve taleplerini iletebiliyor.

-Çalışanların yüzde 57'si kadın, yüzde 30'u engelli-

Toplam 360 saatlik bir eğitim sürecinden geçen ve yaş ortalamasının 27 olduğu çağrı merkezinde, çalışanların yüzde 57'si kadınlardan oluşuyor. Bu, yüzde 22'lerde seyreden kadın istihdamı ile dünya ülkeleri arasında son sıralarda yer alan Türkiye için çok önemli bir oran teşkil ediyor. Ayrıca vatandaş temsilcilerinin %30'u engellilerden oluşan çağrı merkezinde çalışanlarının 2/3'ü lisans ve üstü eğitime sahip.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber