Yaşlıları soyan 2 kişi tutuklandı

İzmir'den içerisinde patates ve soğan bulunan kamyonet ile Adapazarı'na gelerek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan geliyoruz" diyerek kapısını çaldıkları yaşlıların evinden hırsızlık yaptıkları öne sürülen Ali V.ve Kadir K.yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mart 2013 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşlıları soyan 2 kişi tutuklandı

Adapazarı'nda son bir hafta içerisinde 3 yaşlının evlerine giderek kendilerini "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan geliyoruz" diye tanıtan ve hırsızlık yaptıkları öne sürülen kişilerle ilgili olarak Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri çalışma başlattı. Yapılan araştırma sonrasında arka plakası olmayan kasasında patates ve soğan bulunan kamyoneti durduran polis ekipleri, Kadir K. (35) ile Ali V.'yi (38) gözaltına aldı. İki şüphelinin değişik zamanlarda Sakarya'ya gelerek emekli maaşlarının yatırılmasından birkaç gün sonra önceden tespit ettikleri yaşlıların evlerine gidip, bir çuval patates ya da soğan götürüp bazı belgeler göstererek, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'ndan geldiklerini söyledikleri, para ve erzak yardımı yapacaklarını belirterek güvenlerini kazandıkları öğrenildi. Şüphelilerin yaşlıların güvenini sağladıktan sonra da evlerindeki para ve altınlarını çaldıkları belirlendi.

Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, tutuklarak cezaevine gönderilirken, çevre illerde de bu şekilde çok sayıda olaya karıştıkları tespit edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber