Tarihi 3 camii ikinci kez güçlendiriliyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde 17 Şubat 2009'da 5, 19 Mayıs 2011 de 5,9'luk depremlerin vurduğu 226 yıllık tarihi Nasuhağa, 220 yıllık Üzüm Pazarı ile 230 yıllık Ulu Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından çelik kafesler kullanılarak aslına uygun bir biçimde ikinci kez güçlendiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarihi 3 camii ikinci kez güçlendiriliyor

Haşmetli görüntüsü ile ilçeye görsel bir zenginlik kazandıran her üç cami de 17 Şubat 2009'daki depremde ağar hasar görmüştü.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından iki yılda aslına uygun bir biçimde restore edilen camiiler ibadete açılmmayı beklerken 19 Mayıs 2011'de meydana gelen 5,9'luk depremde yeniden ağır hasar gördü. Her üç caminin iç ve dış kısımları ile duvarları ve direklerinde derin çatlak ve patlaklar oluştu. Minarelerinin şerefeleri yıkıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü vatandaşların ibaretlerini yerine getirebilmesi maksadıyla can ve mal güvenliği açısından kapattığı camilerin bitişiğine çadır mescitler kurdu. Kalın kalaslarla güvenlik çemberine aldığı tarihi camilerde ikinci kez güçlendirerek onarım ve restorasyon çalışması başlattı.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Vakıflar Genel Müdürlüğünün ilçenin simgesi konumundaki Nasuhağa başta olmak üzere Ulu Camii ve Üzüm Pazarı Camilerinde başlattığı güçlendirerek onarım ve restorasyon,çalışmalarının ilçedeki 2009 ve 2011'deki depremlerin izlerinin silinmesi yönünde çok anlamlı, manidar ve yerinde bulduklarını bildirdi.

Tarihi camilerin ikinci kez güçlendirilerek onarımından memnuniyet duyduklarını dile getiren Simavlılar Vakıflar Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber