Turp işçisi kadınlar su içerisinde çalışıyor

Türkiye'nin turp ihtiyacının yüzde 80'inin karşılandığı Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde işçi kadınlar, yarım metre su içerisinde turp yıkayıp paketleyerek tüm Türkiye'ye sevkıyatını sağlıyorlar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turp işçisi kadınlar su içerisinde çalışıyor

İlçe ekonomisine yılda yaklaşık 16 milyon lira katkı sağlayan turp, tarladan sofraya zahmetli bir yolculukla ulaştırılıyor. İlçede "kırmızı altın" ve "bacasız fabrika" olarak nitelendirilen turp yıkama ve paketleme işinde bir sezonda yaklaşık 5 bin kişi istihdam ediliyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla tarlada başlanan hasat işlemi, şehrin merkezinden geçen Savrun Çayı üzerinde kurulu havuzlarda devam ediyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu işçiler, turpları tek tek yıkayarak paketleyip satışa hazır hale getiriyor. 5 ay süren turp sezonu boyunca işçi kadınlar, her gün yarım metre su içerisinde turp yıkayıp paketliyor. Kadınların paketlediği turplar, erkek işçiler tarafından kamyonlara yükleniyor. Daha sonra turp yüklü kamyonlar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlere yola çıkıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de çalışmaya devam eden kadın turp işçileri, aile ekonomisine çalışarak katkıda bulunduklarını belirterek, "Bizler halimizden memnunuz. Yaptığımız iş diğer çalışan kadınların işlerine göre zor olsa da evimize ekmek götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm çalışan kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarız" dediler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber