Genel müdürlükten şaşırtan yazı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2005 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Şölen Beldesi'nde öğrenci parası almak için başvuru yapan Halil Yaşar adlı vatandaş, adına kayıtlı 800 büyükbaş hayvan olduğunu öğrenince şaşkına döndü.

Şölen Beldesi'nde ikamet eden 5 çocuk babası Halil Yaşar (46), öğrenci parasından yararlanmak ve rahatsız olan eşi Besra Yaşar için Ergani Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) dilekçe ile başvurduğunu, bir süre sonra Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nden (SYDGM) gelen dilekçede, kendisine hak sahibi olamayacağının bildirildiğini öne sürerek, gerekçe olarak da, "Hak sahibi olduğunuzu belirttiğiniz itiraz dilekçeniz incelenmiş olup, yapılan incelemede 800 adet büyükbaş hayvan sahibi olmanız nedeniyle hak sahibi olamadığınız gözlenmiştir" yazısını okuyunca şaşkına döndüğünü ifade etti.
Kendisine ait 800 büyükbaş hayvanın olamayacağını savunan Yaşar, "Değil bana ait 800 büyükbaş hayvan, köyde kuş ve tavukları da toplasanız bu kadar hayvan yoktur" diyerek, mağdur olduğunu söyledi.

Tek gözlü evinde, geçimini köylüler tarafından karşılayabilen, hasta olan ve konuşmakta zorluk çeken Halil Yaşar, bugüne kadar SYDV'nin bütün yardımlarından faydalandığını ifade ederek, "5 çocuğumdan 3 kız çocuğum okula gidiyor. Maddi durumum iyi olmadığından, çocuklarımın okul masraflarını karşılayamıyorum. Çocuklarımın geleceğini düşünerek ben de öğrenci parasından faydalanmak istedim. Yazdığım dilekçenin cevabı geldi. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nden gelen dilekçeye göre talebim, 800 büyükbaş hayvana sahip olduğum gerekçesiyle reddedilmiş. Sosyal güvencem bile yok. Köylüler ve akrabalarım tarafından verilen yardımla yaşıyorum" dedi.

Halil Yaşar, geçinebilecek ve çocuklarının okul masraflarını karşılayacak kadar maddi imkana sahip olmadığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber