Bingöl'de üstyapı seferberliği

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yapılacak çalışmalarla, kentin engelsiz bir şehir olacağını kaydetti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2013 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl'de üstyapı seferberliği

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yapılacak çalışmalarla, kentin engelsiz bir şehir olacağını kaydetti.

Belediye'nin, İller Bankası Genel Müdürlüğü'nden temin ettiği kredi ve kendi öz kaynakları ile şehrin üstyapısını ihale edeceği belirten Başkan Atalay, kentin kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu şebeke çalışmalarından sonra şehrin üstyapısı için de 15 Nisan 2013 Pazartesi günü ihale yapılacağını söyledi. Üstyapı ihalesi hakkında bilgi veren Başkan Atalay, "Proje kapsamında şehrin ana güzergahları Bitümlü Sıcak Karışım asfalt ile yapılacak. Mahallelerdeki yol ve kaldırımlar da kilitli parke taşı ile döşenecek. Kent merkezindeki kaldırımlar bazalt kaplama plaklarla döşenecek. Nüfusun yoğun olduğu kaldırımlarda görme engelliler için iz yolu yapılacak. Ayrıca bütün yol güzergahlarında yağmursuyu olukları döşenecek. Dar ve ara sokaklarda yollar arnavut taşı ile döşenecek. Şehir merkezinde aydınlatma direkleri yenilenecek. Genç Caddesi'nde ışıklandırma sistemi yapılacak. 6 kavşakta görme engelliler için uyarılı yeni trafik sinyalizasyon sistemi kurulacak. Elazığ-Bingöl- Muş karayolunda kurulan üst geçitlere engellilerin rahat kullanımı için 6 tane panoramik asansör yapılacak ve üstgeçitler ışıklandırılacak. Ayrıca kaldırımların geniş olduğu yerlerde vatandaşların dinlenmesi için oturma bankları kurulacak. Bankların yanına yeni çöp kutuları monte edilerek vatandaşların kullanımına sunulacak. Üstyapı yapımı işinde; mimari, peyzaj ve kent mobilyaları anlamında gerekli her türlü çalışma yapılacak" dedi.

Altyapı çalışmalarının bittiği bölümlerde üstyapı çalışmalarına başlanacağını belirten Atalay,

"Şehrin 40-50 yılını baz alarak çalışmalar yürütüyoruz. Halkımızın birinci önceliği altyapı çalışmasıydı, bu çalışmayı başlattık, çoğunu bitirdik. Şimdiki talep ise yol çalışmaları. 7 Ocak 2013 tarihli belediye meclisi toplantımızda, İller Bankası'ndan üst yapının inşaası için 20 milyon TL'lik kredi kararı aldık, kalan kısmını da öz kaynaklarımızdan karşılayacağız. Üstyapı'ya İnalı Mahallesi, Kültür Mahallesi ve Kaleönü Mahallesi'nden başlamak suretiyle kilitli parke taşları ve BSK asfalt ile Bingöl'ün tüm sokak ve caddelerini yenileyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Atalay, 'Engelsiz Şehir' sloganı ile üstyapıyı yapacaklarını belirterek, "Şehrin tümünü engellilere uygun hale getireceğiz. Yol ve kaldırımlarımızı engellilerin rahatlıkla kullanacağı şekilde düzenleyeceğiz ve Bingöl engelsiz bir şehir olacak. Üstyapının tamamını bir defada yapacağız. Engelsiz şehir için mimari anlamda rampa ve asansör şartı koşuyoruz. Bingöl, çok sayıda engelli vatandaşımızın yaşadığı bir şehir olarak bu engelini de aşmış olacak. İhaleyi izlemek üzere tüm halkımızı ve basınımızı belediyemize davet ediyoruz. Bu projede kullanılacak kredinin temininde ve bu ihalenin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen başta Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin çok değerli üyelerine, Kalkınma Bakanımız sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Erdoğan Bayraktar'a, İçişleri eski Bakanı sayın İdris Naim Şahin'e, İçişleri Bakanımız sayın Muammer Güler'e, Bingöl Milletvekili sayın Prof. Dr. Eşref Taş'a, İçişleri Bakanlığı bürokratlarına, İLBANK Yönetim Kurulu üyelerine, İLBANK Genel Müdürlüğü ve Elazığ Bölge Müdürlüğü bürokratları ile çalışanlarına, Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü bürokratları ve çalışanlarına, AK Parti Bingöl İl Başkanı sayın Cevdet Çalbay'a ve tüm AK Parti teşkilatı mensuplarına, Bingöl Belediye Meclisi üyelerine ve Bingöl Belediyesi çalışanlarına, ayrıca sabırla, yapılan hizmetlerin devamını bekleyen saygıdeğer Bingöl halkına teşekkürlerimi arz eder, saygılar sunarım" şeklinde konuştu.

Şehrin üstyapı işinin, 15 Nisan 2013 Pazartesi günü Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda ihaleye çıkacağı ve sözleşme tarihinden itibaren 210 günde teslim edilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber