Uludağ'da Jandarma izin almayan kampcılara müsade etmiyor

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Uludağ'da jandarma, olası kaybolma olaylarına karşın, izin almayan dağcıların kamp yapmalarına izin vermiyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mart 2013 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uludağ'da Jandarma izin almayan kampcılara müsade etmiyor

Kayak sezonunda toplam 14 kişiden oluşan 7 ayrı ekip ile kaybolma ve yaralanma olaylarına karşı 24 saat dönüşümlü Görev yapan Uludağ Jandarma, Aralık- Şubat döneminde 500'e yakın kaybolma ve yaralanma olayına yerinde müdahale ederek bu kişileri oteller bölgesindeki 112 Acil Servis'e getirdi.

Geçen cuma gecesi kaybolan ve 12 saat sonra bulunan 9 Eylül Üniversitesi Biyoloji Bölümü 1'inci Sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Eda Ergül'ün ardından jandarma, özellikle sis ve tipili havalarda, kamp yapmak isteyen dağcılara izin vermeyip geri gönderiyor. Jandarma, Uludağ Üniversitesi Dağcılık Kulübü'nden iki ayrı grup halinde oteller bölgesinin üst kısmındaki Maden Mevkii'ne çıkmak isteyen toplam 9 gencin kamp yapmasına, olumsuz hava koşulları nedeniyle izin vermedi.

Kamp yapmak isteyen dağcıların mutlaka izin alması gerektiğini hatırlatan yetkililer, "Uludağ farklı bir dağ. Bir anda sis ve tipi bastırıyor. İnsanların kaybolma riski çok fazla. Bu nedenle kamp yapmak isteyen kişiler isimlerini, çadır kuracakları yeri ve cep telefonlarını bildirmek zorundalar. Hava koşulları uygun olursa kendilerine izin veriliyor. Aksi halde kampa müsaade edilmiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber