Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesince yapılan araştırmada, boşanan kadınların yüzde 30'unun öğretmen, yüzde 15'inin memur, yüzde 5'inin işçi, yüzde 5'inin hemşire olduğu belirtildi.

Haber Giriş : 30 Kasım 2003 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesince yapılan araştırmasına göre boşanan kadınların yüzde 30'unun öğretmen, yüzde 15'inin memur, yüzde 5'inin işçi, yüzde 5'inin hemşire olduğu belirtildi.

Dicle Üniversitesi (D.Ü) Hukuk Fakültesi'nce yapılan araştırmada, boşanma davası açan kadınların yüzde 80'inin çalışan kadınlar olduğu belirlendi.

Boşanma nedenlerinin yüzde 90'ının şiddetli geçimsizlik arasında yer alan mizaç uyuşmazlığı, ekonomik sıkıntı, anne ve babanın ailenin iç işlerine karışması, dini yaşama konusundaki anlaşmazlık, kadının dövülmesi ve kötü muamele görmesi olduğu vurgulanan araştırmada, yüzde 10'unun özel boşanma nedenleri arasında yer alan zina, hayata kast ve haysiyetsiz hayat sürme ve terk gibi nedenlere dayandığı bildirildi.

Araştırmada, boşanan kadınların yüzde 30'unun öğretmen, yüzde 15'inin memur, yüzde 5'inin işçi, yüzde 5'inin hemşire olduğu belirtildi.

Araştırmada, "Boşanma davası açan kadınların yüzde 60'ı üniversite mezunu. Bireysel hak ve özgürlüklerinin farkında olan ve aynı zamanda eğitim sürecini tamamlamış olan kadınların, boşanma davası açma haklarını kullanmada gecikmemekte ve rahatlıkla kullanabilmekte olduğunu gösteriyor. Ekonomik özgürlüklerini elinde bulunduran kadınların, çalışma hayatının getirmiş olduğu olumsuzlukları bir kader olarak değerlendirmedikleri anlaşılmaktadır" denildi.

haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber