'Emniyet kemeri ile hayata bağlan' projesi

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, trafik konusunda herkesin üzerini düşen görevlerini yerine getirdiği zaman trafik kazaları gibi ciddi bir sorunun ortadan kalkacağını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Emniyet kemeri ile hayata bağlan' projesi

V Ali Kolat, "Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlan" projesi kapsamında kente getirilen simülasyon aracının tanıtımında yaptığı konuşmada, projenin ülke ve kent insan için son derece hayati bir önem taşıdığını bildiklerini ve böyle bir projeyi başlatmaktan dolayı tüm emniyet mensuplarını kutladığını kaydetti.

Trafikte emniyet kemerinin en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade eden V Ali Kolat, şöyle konuştu:

"Bu bir eğitim meselesi, büyükler takacak ki küçüklere örnek olsun. Onlardan öğrensinler. Şehir içinde emniyet kemerini takmamayı bir alışkanlık haline getirmiş insanlarımız. Emniyet kemeri takma oranı şehir içinde yüzde 40 seviyesinde. Bu çok önem arz ediyor. Emniyet kemeri takmak son derece hayati öneme sahip bir durum. Hiç kimsenin böyle acılı ve üzüntülü olaylar yaşamasını istemiyoruz. Çok zor değil alacaksınız, takacaksınız. Emniyet kemerini takarken bile insan kendisini güvende olduğunu hissediyor. Trafik konusunda herkes üzerini düşüne yaparsa bu sorunu da ciddi manada ortadan kaldırmış olacağız. Ülkemizde yılda 5 bine yakın insanımız trafik kazasında ölüyor. Bu büyük bir rakam."

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da, yolların artık daha güzelleştiğini, fakat bunun paralelinde hız sorunlarının ortaya çıktığını belirterek, özellikle kuralların uygulanması konusunda halkın daha duyarlı olması gerektiğini bildirdi.

Korkmaz, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

"Emniyet kemeri ve özellikle kuralların çok riayet edilecek bir düzeye gelmesi konusunda bir kampanya başlatıldı. Müdürlüğümüz güzel çalışma yapıyor. Beraberce hep birlikte kentteki bu trafik güvenliğini sağlayacak çalışmaları yürüteceğiz. Emniyet Müdürlüğümüzün ekiplerine başarılar diliyorum. Trafikte insanlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum."

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ise emniyet kemerinin yaygınlaştırılması için böyle bir projenin hazırlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçen yıl Mayıs ayında yapılan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nda 10 yılık bir eylem planı ortaya konmuş ve bu planda alt başlıklarda en önemli hususlardan biri de emniyet kemerinin yaygınlaştırılmasıdır. Ülke genelinde şehir içerisinde yüzde 44, şehirlerarası yollarda yüzde 75 düzeyinde olan emniyet kemeri kullanımının ilk 5 yıllık periyotta ve sonraki 5 yıllık periyotta 2 dönem halinde daha üst seviyelere çıkartılması planlanmaktadır. Bu eğitim ve faaliyetlerin sonucunda da ölümlü kazaların 10 yıllık periyotta yüzde 50 aşağı çekilmesi ön görülmektedir. Bunun için ilimizde de maalesef kullanım oranı düşük olan emniyet kemerinin kullanımının yaygınlaştırılması hususunda böyle bir tanıtım ile hem denetim faaliyetlerini hem eğitim faaliyetlerinin yapılması bunun farkınladığını kamuoyunda oluşturulması için böyle bir etkinlik yaptık."

Konuşmaların ardından simülasyon aracının tanıtımı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber