Sanayi atıkları Ergene'nin debisini 5'e katlamış

Hükümetin Ergene Nehri’nin kirlilikten kurtarmak için harekete geçtiğini söyleyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, kirliliğe dikkat çekmek için fabrikalardan çıkan kirli suların Ergene’nin debisini 5 katına çıkarttığını kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanayi atıkları Ergene'nin debisini 5'e katlamış

Ergene Nehri'ni kirlilikten kurtarmak için hayata geçirilen atıkların arıtıldıktan sonra Ergene yerine Marmara Denizi'ne dejarjını öngören çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmaların bir parçası olan Islah Organize Sanayi Bölgeleri Gelişim Süreçleri Değerlendirme Toplantısı Vali Ali Yerlikaya'nın Başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcıları, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Islah OSB'ler müteşebbis heyet başkan ve üyeleri, yönetim kurulu başkanları ile sanayiciler katıldı.

Vali Ali Yerlikaya'nın başkanlık ettiği Islah OSB'ler müteşebbis heyet toplantısında;ilk olarak sanayiciler ile 1 Mart tarihinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımı ile yapılan Islah OSB'ler İstişare ve İşbirliği Toplantısı'nın kısa bir değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantıda 7 Islah Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yapılacak altyapı proje ihalesi ve skala sistemi ile ilgili genel görüşmelerin yapılması, mevcut OSB ve ıslah OSB'lerin kanala bağlanacak arıtma tesislerine ÇED izni alınması, 7 ıslah OSB'nin yapılmakta olan atıksu arıtma sistemi projelerini hazırlayan yüklenici firmaya avans verilmesi ile müşterek derin deşarj kanalına katılacak Islah OSB'lerin katılım ve temsilci atama kararının alınması konuları görüşülüp değerlendirildi.

Ergene'yi temizlemek için hükümetin bir eylem planını devreye koyduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, “Zamanla yarışıyoruz. İşadamlarımız bölge müdürlerimize yardımcı olsun. Bazı sorunlar var. Bunu beraber çözün. 202 işletmemizde ruhsat sorunu var. Bu işlemlerin bitmesi gerekir.” dedi.

Ergene'nin ulaştığı kirliliğe dikkat çeken Vali Yerlikaya, “Bu kirliliği beraber düzelteceğiz. Ergene'yi birlikte temizleyeceğiz. Saniyede 2.5 metre küp debisi olan Ergene, nehrinin şuan fabrika ev evsel atıklarla debisi 11,5 metre küpe ulaşmış durumda.” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber