Dinar'da denetimli serbestlik toplantısı

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Dinar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından denetimli serbestlikten yararlanan mahkumlara seminer verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dinar'da denetimli serbestlik toplantısı

Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Müslüm Arslan, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Ateş, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, İlçe Müftüsü Celil Şimşek, Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Güç ve ceza evinden tahliye olanlar katıldı.

Toplantıda konuşan Dinar Müftüsü Celil Şimşek, tahliye olan vatandaşlara, kul hakkı, kibir, tevbe, sabır, dünyevi ve uhrevi konularda bilgi verdi. Müftü Şimşek, Kuran'ı Kerim ve Hadisi Şerifler ışığında da anlatım yaparak, saygı ve sevgi çerçevesinde hoşgörüden bahsetti. Daha sonra Müftü Şimşek, denetimli serbestlikten yararlanan mahkumların akıllarındaki soruları yanıtladı.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ise söz alarak, kul hakkı, insanın toplum hayatındaki yeri, önemi ve sorumlulukları hakkında örnekler verdi. Acar, insanların kendilerinin mutluluğu için yaşadığını, kendini mutlu edemeyen kimselerin hiç kimseyi mutlu edemeyeceğini kaydetti.

Başkan Acar, kanun ve nizamlar çerçevesinde her şeyin yapılabileceği de sözlerine ekledi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri, bu tür toplantıların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber